Målfest med sex olika målskyttar
Publicerad: 2022-08-20
Frölunda HC tog sin andra seger för helgen och stängde turneringen i Visby på topp. Matchen mot Djurgården gav mersmak på målskyttet, sex olika spelare skrev in sig i protokollet i 8-1-segern.

Frölunda HC är färdigspelare i Visby och deltagandet i årets upplaga av Svenska Spel Trophy är över. Helgen på Gotland summeras med två segrar efter att laget på lördagen besegrade Djurgården med 8-1.

Matchen inleddes stark av båda lagen men efter nio minuter satte Frölundas nye amerikan Anthony Greco laget i förarsätet, 1-0 bakom Djurgårdsmålvakten Matthew Galajda. Därefter fortsatte målen att komma när först glödhete Liam Dower Nilsson gjorde 2-0 och sedan Jere Innala 3-0. Djurgården reducerade genom Olle Liss precis i starten på den andra perioden, men sen var det dags för Frölunda igen. Anthony Greco 4-1, Patrik Carlsson 5-1.

Frölundadagen nästa matchtillfälle

Tredje perioden såg länge ut att bli en transportsträcka med ströchanser åt båda håll. Men när slarvet tog sig in i ett Djurgårdspowerplay var Frölunda där och högg direkt. Halvvägs in i perioden lyckades boxplayspecialisten Mats Rosseli Olsen göra 6-1 efter ett fint arbete i offensiv zon. Kort efter gjorde Nicklas Lasu 7-1 på egen hand, i samma boxplayspel. Liam Dower Nilsson blev kvällens andra tvåmålsskytt när han gjorde 8-1 i powerplay. Ryan Lasch prisades som bäste Frölundaspelare efter matchen.

Nästa gång Frölunda HC:s herrar spelar träniningsmatch är på torsdag (25/8) när Linköping kommer till Frölundadagen. Ingen biljett behövs, fri entré i Frölundaborg. Matchen startar 18.00 men dörrarna till Frölundaborg och dess evemangsområde öppnar redan 15.55. Bland annat kan du se det nya damlaget träna, start 16.00 inne i arenan.