Tung förlust mot Malmö
Publicerad: 2022-10-29
Det blev ett tråkigt slut på veckan för Frölunda HC. Efter att ha tagit fem poäng av sex möjliga mäktade Frölunda-lägret inte med ett bortastarkt Malmö och föll med 0-2 hemma i Scandinavium.

Senast lagen möttes var den 24 september nere i Malmö och även då var det Malmö som gick vinnande ur striden med 3-2 efter förlängning. En jämn drabbning blev det även i Scandinavium under lördagen.

Första perioden innehöll böljande spel med chanser åt båda håll. Det var sedan bortalaget Malmö som tog ledningen efter att Christoffer Forsberg avlossat ett skott mot mål som lagkamraten Johan Olofsson genom en märklig styrning sedan kunde få in i mål. Klockan stod då på 09:40.

Därefter satte Förlunda hårt tryck i anfallszon i hopp om att jämna ut matchen. Med knappa fyra minuter kvar att spela av perioden fick hemmalaget med sig en utvisning och fick därmed spela powerplay. Det numerära överläget till trots, Frölunda lyckades inte få hål på Daniel Marmenlind i bortakassen. Inför periodpausen stod det 0-1 på tavlan.

I andra perioden fortsatte Frölunda skapa chanser som fick hemmapubliken utbrista sin frustration flera gånger om, men pucken ville inte in. Inte heller bortalaget var utan chanser. Drygt tre minuter in i mittenakten drog Frölunda på sig en utvisning. Marcus Sylvegård hittade då fram till en helt fri Carl Söderberg som sånär kunde peta in pucken i mål. Lars Johansson i hemmakassen var dock med på noterna och hindrade pucken genom att sträcka ut benet och mota pucken med benskyddet. Inget av lagen fick någon utdelning och ställningen höll sig därmed perioden ut och dukade upp för en rafflande avslutning på matchen.

Men särskilt spännande blev det aldrig. Trots ett stort puckinnehav och flera lägen hade Frölunda fortsatt problem med att sätta pucken i mål även i tredje perioden. Publiken i Scandinavium gjorde allt de kunde för att lyfta sitt lag, men insatsen på isen räckte inte till. Tiden började ticka i väg och ännu brantare blev uppförsbacken när hemmalaget drog på sig en utvisning med knappa sex minuter kvar. En utvisning som skulle visa sig staffa laget. Efter 20 sekunder i numerärt överläge kunde Carl Söderberg i Malmö skicka in pucken i mål och utöka sin ledning till 2-0. När klockan stod på 17:55 i den sista perioden gjorde Frölunda ett sista försök genom att ta ut målvakten. Men lyckades inte heller denna gång.

– Jag är sjukt irriterad faktiskt, riktigt irriterad på några saker. Den största delen är givetvis att vi inte tar betalt för ett spelövertag. Vi är alldeles för runda och tveksamma i sista delen in mot motståndarnas mål, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg i en presskonferens efter matchen.

Han fortsätter:

– I övrigt tycker jag att överallt annars på isen är det här våran match. Det är inget snack om det. Men vi vinner inte kamperna runt mål.

Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Skott: 30-24 (11-7, 12-9, 7-8)
PIM: 6-4 (0-2, 2-0, 4-2)
Åskådare: 9 665

0-1 (09:40) | Johan Olofsson (Christoffer Forsberg, Matias Lassen)

0-2 (54:23) | Carl Söderberg (Lukas Wernblom, Joakim Ryan)