Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Backen Tom Nilsson till Frölunda

3 april 2013 15:00

Frölunda HC och backen Tom Nilsson, 19 har undertecknat ett kontrakt som gäller en säsong, till och med 30 april 2014.

Tom Nilsson är draftad av, och har kontrakt med, NHL-klubben Toronto Maple Leafs men kommer spela med Frölunda under 2013/2014.


Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC: -Tom har gått från en ordinarie plats i Moras allsvenska lag, till att vara dominant i JVM-laget, debuterar i Elitserien i höst, bli draftad och signad av Toronto Maple Leafs i NHL och nu dessutom uttagen som debutant i Tre Kronor ikväll mot Slovakien.

–Han är en försvarsinriktad back som sätter defensiven i första rummet och är en tuff och hårt spelande back med ett riktigt vasst skott.

–Lagbygget för nästa säsong har nu kommit in på sista delen och i dagsläget har vi 18 spelare kontrakterade. Vi bygger laget på stommen ur förra säsongens trupp och laget kommer att bestå av utvecklingsbara talanger, gärna från vårt eget utvecklingsarbete och spelare från regionen. Men om det behovet finns, kommer vi också att komplettera med ytterligare spetskompetens och erfarenhet. Men stommen är från förra säsongen.

#43 Tom Nilsson:
-Två saker avgjorde till Frölundas fördel, dels Campus som verkar vara en otroligt bra anläggning för att fortsätta utvecklas, dels Roger Rönnberg som jag gillar som tränare och den spelidé han har.

–Jag ser fram emot min första säsong i Elitserien och det ska bli kul att spela med ”Sebbe” Collberg och Erik Karlsson som jag känner.

–Göteborg har jag ingen speciell relation till men det jag hört är bara positivt och jag vet att Scandinavium är något extra. Så jag ser verkligen fram mot detta.

–Det får bli 43 på tröjan. Min farfar är född då, så det passar bra.