Tuffa Luleå i Göteborg
Publicerad: 2022-10-08
FHC HERR
Revansch, revansch, revansch. Frölunda HC ska studsa tillbaka och det snabbt. Luleå väntar i Scandinavium – Frölunda jagar en ny trepoängare hemma.

Frölunda HC ska stänga veckan i SHL. Det som började med en 10-2 seger i CHL (Grenoble) i tisdags blev en tung förlust i Växjö i torsdags. Frölunda HC vill avsluta veckan starkt med en seger hemma i Scandinavium.
– Vi måste hitta tillbaka till vårt spel och spela som vi ska göra. Vi behöver fler minuter i Frölundahockey för att bli ett vinnande lag, säger målvaktstränare Kristoffer Martin.

Frölundas torsdagsmatch mot Växjö startade i uppförsbacke med ett snabbt mål emot.
– Vi kom inte ut bra i matchen, vi blev passiva. Sen blev det absolut en jämn match i andra och tredje perioden men vi spelar mycket boxplay. Det är svårt att vinna då, Växjös power play blir avgörande, säger han.

Avslutningen på herrarnas vecka stavas "hockeylördag" när Luleå gästar Scandinavium, med nedsläpp 15.15. Luleå har efter sex matcher skrapat ihop nio poäng och ligger en placering ovanför Frölunda i tabellen. Laget från norr kommer till Göteborg med vind i seglen, CHL-seger 3-1 mot Aalborg Pirates i tisdag och SHL-seger 3-2 mot Malmö i torsdags. Båda på bortais. Viktigt för Frölunda blir att stå emot Luleås powerplay som i skrivande stund ligger på 29 procent, 4:e starkast i ligan.

I Luleå förväntar sig Frölunda HC det som brukar förväntas. Ett lag med en solid defensiv, tight spel över hela banan och med fysiska inslag i spelet. Ett lag som inte öser in mål framåt men som är svåra att slå hål på bakåt. Frölunda behöver utnyttja alla lägen som ges, alltså.
– Special teams (powerplay/boxplay) är alltid avgörande. Vi har spelat bra i fem mot fem-spelet även om det har tappat lite. Men i powerplay har vi inte hittat rätt, det jobbar vi stenhårt med att lösa, säger Kristoffer Martin.

Matchen startar 15.15 och sänds via C Mores kanaler. För dig som vill besöka Scandinavium klickar du här för att köpa biljetter.

Jonas Andersson