Bygglov för Borgen
Publicerad: 2022-05-17
FHC
Frölunda Hockey Club har under tisdagen fått byggnadslov för en tillbyggnad av Frölundaborg.

Frölunda har vuxit ur hockeyfabriken och behöver nya ytor. Föreningen har allt fler ungdomar i träning – flickor och pojkar, två nya Academy och inte minst ett nytt A-lag för damer – och behovet av en isyta till är i det perspektivet stort.
Hösten 2020 påbörjade föreningen processen genom att ansöka om ett förhandsbesked avseende tillbyggnad av Frölundaborg hos Stadsbyggnadskontoret. Därefter har mycket arbete lagts ner både från staden och Frölunda för att hitta en utformning som hanterar alla de utmaningar som ett komplext projekt innehåller. Efter många turer har nu allt detta arbete utmynnat i ett bygglov.

Tillbyggnaden skall bland annat innehålla ny träningshall och nya administrativa lokaler och konferensrum. Frölunda avser att vara ägare till den nya fastigheten.
”Frölunda vill tacka alla inblandade i staden och då främst Stadsbyggnadskontoret för professionell vägledning och den positiva inställningen till projektet”, säger ordförande Mats Grauers.
Att Frölunda fått bygglov innebär inte att föreningen beslutat att påbörja eller genomföra byggnationen. Det återstår omfattande utredningsarbete, kostnadsberäkningar och finansieringsfrågor innan ett definitivt beslut fattas.

Peter Kymmer