Thorell visade vägen mot Luleå
Publicerad: 2024-03-07
Frölunda tar tre poäng efter en skön 4-2-seger uppe i Luleå denna kväll. Erik Thorell stod för två fina förarbeten som gav laget ledningen två gånger om.

Med tre omgångar kvar av SHL:s grundserie 2023/2024 tog Frölunda HC flyget till Luleå denna hockeytorsdag. Matchen inleddes som så många gånger tidigare i just Luleå. Tight och tufft med två väloljade försvarsmaskiner. Få chanser gavs bort gratis och lagen var tvungna att jobba hårt för alla avslut mot mål.

I den första perioden hade Luleå något mer tid i offensiv zon jämfört med Frölunda. Inte helt obetydande för det var två chanser i power play, båda gånger med Henrik Tömmernes på botbänken. Den andra gången gjorde man mål. Men det var bara en kvittering och det målet kom med dryga 22 sekunder kvar. Två minuter tidigare hade Linus Öberg gett Frölunda ledningen efter ett snyggt och elegant förarbete av Erik Thorell. Noterbart på detta mål var att Albin Sundin registrerades för sin första poäng i SHL när han spelade fram till Öberg.

Sju minuter in i den andra perioden var det dags för Erik Thorell att göra ett starkt förarbete igen. Forwarden, som har börjat växla upp ordentligt efter sin comeback från skada, skrinnade snabbt fram längs högerkanten. När han var nere bakom mål hittade han snyggt in till Mikael Ruohomaa som kunde lägga in sitt sjätte mål för säsongen. Målet betydde Frölundaledning med 2-1.

I den tredje perioden hittade Luleå nytt stäm i laget och kvitterade till 2-2 genom Oscar Eklind. Efter målet fick hemmalaget energi och tryckte på ordentligt. Men det var Frölunda som skulle ta ledningen ännu en gång.

Malte Strömwall fick läget efter en åkning från mittzon, och hittade med en snygg dragning ett bra skott in bakom Joel Lassinanti i Luleåmålet. Max Friberg stängde sedan målprotokollet med 4-2 i tom bur.

Frölunda vinner ikväll sin 32:a match denna säsong och kopplar ytterligare grepp om en topp 4-placering. Leksand ligger fem poäng bakom med sex poäng kvar att spela om. Vad sägs om att jaga tredjeplatsen? Skellefteå ligger bara tre poäng före.

Små noteringar från matchen:

– Mikael Ruohomaa har med sitt sjätte mål för säsongen gjort 14 poäng på 17 matcher.
– Erik Thorell noterades för två assist i matchen. Han verkar trivas med Noah Hasa och Linus Öberg.
– Albin Sundin gjorde sin första poäng i SHL.
– Malte Strömwall har gjort 15 mål i SHL den här säsongen.