Strängt stängt
Publicerad: 2022-01-06
SHL
Frölunda HC föll hemma mot Luleå HF med 1-0.

Det skulle, i vanlig ordning, bli en tät, tuff och svängig batalj när Frölunda HC mötte Luleå HF i årets första hemmamatch. På grund av de senaste restriktionerna var det dryga 3000 personer på plats i Scandinavium som fick se ett Frölunda växa under den första perioden, som etablerade allt mer och tyngre attack mot Luleås mål – där Joel Lassinantti skulle stå för en stark insats.

I numerärt överläge vaskade Frölunda fram ett par högklassiga målchanser under slutdelen av den första perioden – där Joel Lundqvist så när kunde ge hemmalaget ledningen med ett direktskott i slottet, men blev bestulen av Lassinanttis plockhandske.

En stark förstaperiod byttes ut mot en desto mer tveksam och slö andraperiod där Frölunda började slarva med puck, gav bort trissan i allt för många situationer som bäddade alltmer för motståndarna. Gästerna ifrån Norrbotten tog också ledningen i den andra perioden när Pontus Själin avlossade ett skott ifrån blålinjen och fick se pucken styras in i mål via Frölundaklubba.

FRÖLUNDA SKAPADE DEFINITIVT CHANSER i den här matchen som både kunde och kanske borde resulterat i poäng, men avsluten skulle ha ett par centimeters marginaler åt fel håll denna eftermiddag.
I tredje perioden hade Nicklas Lasu ett direktskott som styrdes undan av masken med Lassinantti, Stefan Elliott avlossade ett handledsskott som tog i Lassinanttis klubbskaft och med dryga minuten kvar var Elmer Söderblom – i spel sex mot fyra – en ribbträff ifrån kvittering. En omutlig Joel Lassinantti räddade gästerna, höll undan och plockade tre poäng åt Luleå – som vann efter att ha gjort matchens enda mål.

– Det är en förlust som svider, det är det. Det finns många delar att ta med trots allt, men allt kokas ned till att vi behöver göra mål och göra mer av mindre där ute, man får inte så många bra lägen mot ett lag som Luleå, kommenterade lagkapten Joel Lundqvist efter slutsignalen.
– Vi har tränat bra under det långa uppehållet, men klart att det är skillnad på träning och match. Vi är inte i topp idag, i sådana fall hade vi vunnit den här matchen. Nu har vi två matcher i benen, så det gäller att kräma ur allt på lördag för att komma tillbaka i vinstspåret, avslutade Joel.

Kommande matcher

2022.01.08, kl 15:15 | Frölunda HC – Örebro HK,
2022.01.11, kl 19:00 | Frölunda HC – Rögle BK (semifinal 2 av 2, CHL),
2022.01.13, kl 19:00 | Frölunda HC – Leksands IF.

Matchstatistik

Frölunda HC - Luleå HF 0-1 (0-0, 0-1, 0-0) Skott: 38-21 (16-4, 10-10, 12-7)
PIM: 4-35 (2-6, 0-2, 2-27)
Åskådare: 3 593

Period 1

Period 2
0-1 (31:49) | Pontus Själin (Carl Mattsson, Oscar Engsund)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Matt Tomkins
(Viggo Andrén)

Mattias Norlinder - Christian Folin
Andreas Borgman - Filip Johansson
Jens Olsson - Stefan Elliott
Viktor Ekbom

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Jan Muršak
Elmer Söderblom - Johan Sundström – Linus Nässén
Mats Rosseli Olsen - Michael Špaček – Max Friberg
Patrik Carlsson - Nicklas Lasu- Ryan Lasch
Theodor Niederbach

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24