Lika på två
Publicerad: 2024-03-28
FHC HERR
Frölunda HC föll i Leksand, 0-2, och kvartsfinalserien är utjämnad till 2-2 i matcher.

Frölunda HC gick in i den fjärde kvartsfinalen med en 2-1-ledning i matcher och det blev en ganska väntad matchinledning i Tegera Arena på torsdagskvällen. Hemmalaget Leksands IF gick ut hårt, satte allt på det offensiva kortet och gick hårt mot Lars Johansson för att försöka spräcka nollan. Ett par gånger var hemmalaget också nära att göra det, men Johansson kom ut stort och avvärjde ett par fina skottlägen för både Peter Cehlárik och Olle Alsing.

Frölunda tog sig successivt in i matchens handlingar, byggde på tiden med puck i anfallszon allt mer och med två tidiga numerära överlägen i den andra perioden fick gästerna en stor skjuts in för att koppla ett grepp om matchbilden. Men mycket innehav över pucken, en hel del tid i anfallszon till trots så kunde Frölunda inte riktigt riktigt vaska fram de där stora chanserna för att överlista Filip Larsson i Leksands målbur. Istället fick hemmalaget något av en gratischans när Mikael Ruohomaa tappade puck bakom egen förlängda mållinje, där Lucas Elvenes snabbt spelade in till en fristående Anton Lindholm som överlistade Lars Johansson med ett snabbt skott och Leksand var i en 1-0-ledning, dryga kvarten in i mittakten.

Lika på två

Leksand gjorde det enda rätta i den tredje perioden och täppte till egen zon, boxade ut och rensade puck så fort läget fanns - och gjorde det förtjänstfullt. Nog för att Frölunda i matchens slutskede fick ett bra rull på anfallsspelet, etablerade långa attacker i Leksandszonen och var en styrning strax utanför stolpen ifrån en kvittering. Men hemmalaget höll undan, fastställde slutresultatet 2-0 i tom bur och utjämnade kvartsfinalserien till 2-2 i matcher.

- Jag tycker ändå att vi kan vara ganska nöjda med den här insatsen ändå. Främst i hur vi förbättrar vårt spel med puck och att vi löser deras forecheck bättre än vi gjort tidigare. Vi fick spendera en hel del mer tid i anfallszon också, kommenterade Max Friberg efter slutsignalen och utvecklade:

- Vi måste kunna vara bekväma med att försvara egen zon, Leksand är skickliga och kommer kunna få sin tid där. Men vi måste vara lugna på insidan och kunna sticka iväg när vi bryter och får de lägena. Men lite se och lära idag och ett steg i rätt riktning i många delar av spelet, avslutade Max.

Kommande herrmatcher

Kvart 5:7 | 2024.03.30, 15:15 | Frölunda HC - Leksands IF (Biljetter)
Kvart 6:7 | 2024.04.01, 15:00 | Leksands IF - Frölunda HC

Matchstatistik

Leksands IF - Frölunda HC 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
2-2 i matcher
Skott:
24-23 (10-4, 4-14, 10-5)
PIM: 4-4 (2-0, 2-0, 0-4)
Åskådare: 7650

Period 1
-

Period 2
1-0 (35:40) | Anton Lindholm (Lucas Elvenes, Lukas Vejdemo)

Period 3
2-0 (58:50) | Kalle Östman (Eddie Larsson, Marcus Karlberg) ENG

Så här ställde Frölunda upp:

Max Friberg - Mikael Ruohomaa - Malte Strömwall
Isac Born - Nicklas Lasu - Carl Klingberg
Jere Innala - David Edstrom - Jayden Halbgewachs
Erik Thorell - Noah Hasa - Linus Nässén
Linus Öberg 

Henrik Tömmernes - Pontus Johansson
Isac Heens - Christian Folin
Linus Högberg - Tom Nilsson
Albin Sundin

Lars Johansson
(Frans Tuohimaa)

STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24