Fullt pott – nio av nio poäng v.5
Publicerad: 2024-02-03
En perfekt vecka. Frölunda HC stänger vecka fem med ytterligare en tung seger efter 3-2 mot Luleå. Det betyder att laget har kammat hem nio av nio möjliga poäng. Full pott, med andra ord.

3-1 mot MoDo i tisdags, 3-1 mot Leksand i torsdags och 3-2 mot Luleå idag. Frölunda HC:s segertåg rullar vidare och laget har nu sju raka segrar i Scandinavium. Dagens hemmamatch var dessutom den sjunde slutsålda matchen under säsongen. Hockeyn i Göteborg är stekhet.

Dagens drabbning med norrbottningarna från Luleå startade intensivt. Efter knappa sju minuter kom första målet när backen Tom Nilsson hittade nät. Kort därefter kom nästa backskott, Christian Folin sköt och Linus Nässén styrde. Det stod alltså 2-0 innan tio minuter hade passerats.

Men innan perioden var slut skulle det hända mer. Malte Strömwall satte trean på passning av Nicklas Lasu innan David Lilja reducerade för bortalaget. En spelmässigt bra period för Frölunda som satte sig i förarsätet denna hockeylördag.

Om den första perioden var Frölundas så var den andra Luleås. Bortalaget spelade upp sig och var ett klart tuffare motstånd. Hockeyn var svängig, Frölunda kom inte till lika enkelt – och perioden slutade mållös. Den tredje perioden var inte helt olik den andra, Luleå kom till fler skottlägen än Frölunda. Det frejdiga spelet med målchanser till höger och vänster var inte lika uppenbart.

Med nio minuter kvar av matchen fick Luleå en riktig bjudning att komma in i matchen på. Henrik Tömmernes visades ut i 2+2 minuter efter en hög klubba som träffade ansiktet på en bortaspelare. Luleå – med ligans 4:e skarpaste powerplay – hade chansen. Men...

Hemmalagets starka försvar höll emot och matchen skulle visa sig vara avgjord redan efter den första perioden. Luleå fick in ett tröstmål med 36 sekunder kvar. Frölunda vinner med 3-2.