Academyvåren tar en kort paus
FHC ACADEMY2023-02-06
Serierna i J18 Nationell Södra och J20 Topp tio tar en veckas uppehåll på grund av landslagssamlingar och för Frölundas båda lag väntar en vecka med hård träning inför avslutningen av respektive serie.

Frölunda HC J20 som inför helgens match mot Växjö Lakers hade fem raka segrar i bagaget räckte inte riktigt till mot gästerna som till slut vann med 4-1. Noterbart från matchen är att man skapade flera vassa chanser och resultatet speglade inte alls matchbilden. Hemmalagets David Edstrom som i helgen sköt sitt första mål i SHL följde upp det med att noteras för hemmalagets enda mål i matchen mot Växjö, det var Davids fjärde mål totalt i J20 Topp tio. När serien startar om den 18:e februari ställs laget mot Mora IK hemma i Frölundaborg med matchstart 12:00.

Frölunda HC J18 summerar första halvan av J18 Nationell Södra på en sjundeplats i en tajt tabell och laget kommer senast från en förlust mot Örebro Hockey där matchen länge såg ut att gå mot övertid men med elva sekunder kvar av ordinarie matchtid fick hemmalaget se pucken korsa mållinjen till gästernas favör.

För J18 kommer landslagsuppehållet lägligt då spelarna har slitit hårt under första delen av serien och nu får läge att nöta detaljer för att komma redo när pucken släpps borta mot Växjö Lakers den 14 februari. Matchstart 19:00

Båda matcher sänds på svenskhockey.tv

Christian Wahlgren