En riktig Karl
Publicerad: 2019-05-14
FHC
Frölunda Indians sjätte nyförvärv: rutinerade kanadensiske backen Karl Stollery.

Fem nyförvärv är redan presenterade: Nicklas Lasu, Johan Sundström, Niklas Rubin, Theodor Lennström och Julius Bergman. Nummer sex är också sajnad och klar och flyttar in i Frölundaborg i augusti.
”Jag ser verkligen fram emot att komma till Göteborg. Jag har pratat med Gormley (Brandon) och Genoway (Chay) som jag känner sedan tidigare och dom har bara bra saker att säga om stan och klubben. Frölunda är ett vinnande lag och har ett spel som passar mig. Det här blir spännande”, säger meriterade backen Karl Stollery.

Den 31-årige kanadensaren spelade förra säsongen i finska KHL-laget Jokerit och under många år dessförinnan pendlande han mellan NHL och AHL. 2018 vann han OS-brons med Kanada i Sydkorea.
"Jag har spelat i många klubbar och i flera länder och det är en fördel. Jag har trivts bra under mina två säsonger i Europa och det var en av anledningarna till att jag valde Frölunda", säger Stollery som tillbringar sommaren i Camrose (nära Edomonton), Alberta i Kanada, men inte på sofflocket.
”Min familj har en farm och jag hjälper till så mycket jag kan när jag är hemma”.
Beskriv dig själv som spelare?
”Jag är en tvåvägsback och åker skridskor bra. Jag gillar verkligen de stora rinkarna i Europa”.
Och just de egenskaperna fällde avgörandet förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström:
”Karl är användbar i många spelformer och förutom skridskoåkningen har han ett bra passningsspel. Han har rutin och är en bra kille.”
Och Chay Genoways ersättare?
”Typ, ja, men han är först och främst Karl Stollery. Han skall spela sitt spel, inte ersätta någon.”
Karl Stollerys kontrakt med Frölunda Indians sträcker sig över nästa säsong, till våren 2020.

Karl Stollery
Ålder: 31 år.
Längd: 180 cm.
Vikt: 82 kg.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: Camrose MHA.
Klubbar: Camrose Kodiaks, Merrimack College, Cleveland Monsters, Colorado Avalanche, San Jose Sharks, Worcester Sharks, San Jose Barracuda, New Jersey Devils, Albany Devils, Dinamo Riga, Jokerit, Frölunda HC.

Peter Pettersson Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS