Edvinsson förste svensk i draften
NHL Draft2021-07-24
Simon Edvinsson gick som förste svensk i NHL-draften 2021.

Kopplingarna emellan Frölunda HC och Detroit Red Wings har, de senaste åren, växt sig tightare och tightare i samband med NHL-draften. När organisationen ifrån Michigan klev ut på podiet för första gången i 2021 års NHL-draft så gick lagen än mer ihop. Med draftval nummer sex så tingades Frölundas backtalang Simon Edvinsson och blev också den förste svensk att tingas i årets draft.

– Det är en obeskrivlig känsla. Jag ser fram emot vad som komma skall och är stolt över att få vara en del av en Detroitfamiljen, kommenterade Simon i en intervju under draftens förstarunda.

I Red Wings får Simon sällskap av bland annat Lucas Raymond och Theodor Niederbach, som båda draftades av klubben i fjolårets draft.

Tillsammans med bland annat William Eklund (#7, San José Sharks) och den före detta Frölundaspelaren Fabian Lysell (#21, Boston Bruins) var Simon en av sammanlagt sex svenskar som gick i draftens förstarunda. Under lördagskvällen fortsätter draften med rundorna 2-7, med start kl 17:00. Du följer draften bland annat på Viaplay.

Komplett lista över draftvalen finner ni via den här länken.

Efraim Larsson