Luleå, igen
SHL2022-04-14
Frölunda mot Luleå i slutspel är ingen nyhet och sett till statistiken är det fördel Frölunda.

Att det har byggts upp något under åren mellan Frölunda HC och Luleå är alldeles uppenbart.
Sedan 2015 har de båda lagen mötts i SHL- och CHL-slutspel fem gånger och första akten gick till Luleå – den första CHL-finalen.
”Vi har ju mötts i en del slutspel så jag förväntar mig en tuff serie”, säger Mats Rosseli Olsen som varit med hela vägen sedan den där bittra finalförlusten.
Säsongen efter stötte lagen på varandra igen, i såväl CHL (kvartsfinal) och SHL (semifinal), Frölunda vann båda serierna och bägge titlarna.
Tre år senare vann Frölunda ännu en SM-semifinal mot Luleå – och SM-guld och CHL-titeln.
Innan covid stängde hockeysäsongen 2019/2020 hann Frölunda med att eliminera Luleå i ännu en CHL-semifinal och lyfte också bucklan för fjärde gången.

På fredagseftermiddagen stöter de båda lagen på varandra igen, SM-semifinal 1 i Coop Norrbotten arena.
”Vi har byggt upp något under åren och känner varandra väl. Jag förväntar mig ett fysiskt och hårt jobbande Luleå, men inte bara, det finns spetskvalitet i laget”, menar Mats Rosseli Olsen som tycker så här om det Frölunda som svepte Växjö med 4-0 i matcher i kvartsfinalserien:
”Vi tog ett kliv fram när slutspelet började, men det kommer att krävas mer. Vi har faktiskt inte snackat så mycket om det som varit utan tittat framåt. Vi är förberedda”.
Frölundas första semifinal mot Luleå borta på fredagseftermiddagen, 15.00, direktsänds i Cmore – streama via den här länken.

På söndag spelas den andra semin mellan lagen, i Scandinavium, 15.00 – köp biljett via den här länken.

Peter Kymmer