Elva lämnar
FHC2017-04-18
En säsong är nyss avslutad, en ny påbörjas i mitten av maj – utan elva spelare i Frölundas SM-semifinal och CHL-vinnande trupp.

Frölunda Indians försvann ur SM-slutspelet på långfredagen och på tisdagen återsamlades truppen på Campus för en avslutande vecka tillsammans.
En stängd säsong skall summeras, utvärderas och analyseras innan det är dags för några veckors semester. För elva av Frölunda Indians spelare är det sista veckan med gänget.
– Det är alltid tufft att skiljas från spelare som man gillar och har jobbat ihop med. Många av dem går till ligor utomlands och det är bara att acceptera att verkligheten ser ut så. Vi kan bara tacka dem och önska dem lycka till, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Elvan som lämnar Frölunda Indians:
Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.

Fredrik Sjöström vinkar iväg de spelare som länge och troget tjänat Frölunda Indias så här:
Nicklas Lasu
– Tråkigt att han försvinner, men det är viktigt att klargöra att vi har haft en dialog med Nicklas under hela säsongen. Han har varit oerhört proffsig i den processen, men förklarat att han vill testa spel utomlands – men jag är ganska säker på att han kommer tillbaka.
Patrik Carlsson
– Vi har haft en dialog, men inte fått till någon förlängning, vi kom inte ända fram. Vemodigt eftersom vi har haft två jättefina år tillsammans.
Robin Figren
– Figge är omtyckt i Göteborg och en stor profil. En go kille med bra karaktär som vi kommer att sakna.
Henrik Tömmernes
– Han har haft en outstanding säsong och vi kan bara önska honom lycka till i sin nya klubb.
Johan Sundström
– Johan har vunnit två CHL-titlar och ett SM-guld med oss under sina två senaste säsonger här. Vi önskar honom lycka till och förhoppningsvis ses vi igen.

Nicklas Lasu summerar sina nio säsonger i Frölunda Indians A-lag på det här sättet:
– Jag vill passa på att tacka för alla fantastiska minnen och år jag har haft i föreningen. Och ett extra stort tack till vår fantastiska publik – att spela i Scandinavium är helt otroligt. Att byta miljö just nu passar tidsmässigt bra i min karriär

Johan Sundström kommenterar sina två återvändarsäsonger i Frölunda så här:
– Jag vill tacka alla fans, spelare och ledare för två fantastiska år. Vi har tagit tre av fyra titlar och att få spela i Scandinavium igen har varit en otrolig upplevelse.

Mats Rosseli Olsen, Johannes Johannessen och Mattias Nörstebö har anslutit till det norska landslaget. Christoffer Ehn flög på tisdagen till USA och spelar resten av säsongen med Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins. Jacob Larsson ansluter i veckan till Anaheim Ducks organisation.

Peter Pettersson Kymmer