Förlust i Timrå
Publicerad: 2023-02-04
FHC HERR
David Edstrom gjorde sitt första mål i SHL när Frölunda föll borta mot Timrå med 3-1.

Frölunda åkte till Timrå för att studsa tillbaka. Timrå som har vunnit de tre tidigare mötena med Frölunda den här säsongen var också laget som kom ut starkast under lördagen. I den första perioden vann hemmalaget skotten med 14-5. Lars Johanssons fina målvaktsspel och räddningar gjorde att den första perioden slutade lika, 0-0.

Den andra perioden skulle bli jämnare och det var ett Frölunda med mer fart som kom till spel. Efter fint förarbete av Linus Nässén kunde Frölunda via David Edstrom göra matchens första mål. Målet var också Edstroms första i SHL. Timrå kunde dock kvittera och kort därefter även ta ledningen i matchen. Ställningen 2-1 till Timrå efter två perioder.

David Edstrom kommenterade sitt första SHL-mål i C More.
– Det var roligt! Bra förarbete av Nässén framför mål så det var bara för mig att skjuta.

I den tredje perioden jagade Frölunda kvittering och Lars Johansson fortsatte rädda skott. Patrik Carlsson får ett fint läge i matchens sista minuter men David Edstroms första SHL-mål förblir Frölundas enda för kvällen. Timrå gör ett mål i tom målbur och vinner matchen med 3-1.

Värt att notera är att av kvällens trupp så har över 50% spelat i Frölundas akademi! Joel Lundqvist, Loui Eriksson, Patrik Carlsson, Nicklas Lasu, Linus Nässén, Filip Hasa, Liam Dower Nilsson, Noah Dower Nilsson, Isac Born, Otto Stenberg, Albin Sundin och David Edstrom.