Kvalstart för damerna – Timrå för herr
FHC DAM/HERR2023-02-04
Tre matcher i helgen och äntligen börjar kvalet till SDHL på damsidan. Frölunda HC börjar hemma mot klubbrivalen Färjestad BK. På herrsidan står det bortamatch i Timrå på schemat. Fullmatad helg – välkommen på hockeyfest i Frölundaborg.

Säsongen går äntligen in i fas två för Frölunda HC:s damlag när Damhockeyallsvenskan drar igång, det första av dom fyra kvalstegen för att nå SDHL. Frölunda HC spelar i Damhockeyallsvenskan Södra tillsammans med Malmö, Färjestad och Falu. Alla lag möts i dubbelmöten och dom tre bäst placerade går vidare till nästa steg, play off 1.

I kvalrundornas första omgång ställs Frölunda HC mot rivalklubben Färjestad BK. Färjestad har precis som Frölunda gått obesegrade under grundserien i NDHL Division 1. Trots att lagen aldrig har mötts på damsidan märks klubbarnas rivaltet även här.
– Många i laget kommer Göteborg och är uppvuxna med rivaliteten mellan klubbarna. Så ja, rivaliteten finns absolut här också. Vi märker det från supportrarna också. Det ska roligt att möta just dom, säger Frölunda HC:s lagkapten Hanna Olsson.

Frölunda HC har hela tiden haft den uttalade ambitionen om att gå upp till SDHL redan den här säsongen. Från det att laget samlades i våras har målet varit detsamma. Laget ska hit, och vidare.
– Vi började med världens längsta försäsong och spelade premiär så sent som i oktober, säger Hanna Olsson och skrattar till. Det är fortfarande långt kvar på säsongen men det känns taggat i laget med nya förutsättningar, nya matcher och nytt motstånd. Vi har sett fram emot att det ska dra ihop. Nu börjar ett hårt jobb. Det är långt kvar.

Matchen i Frölundaborg har nedsläpp 16.00 och biljetter köper du genom att klicka här. Frölunda HC spelar i Damhockeyallsvenskan även på söndag när Falu IF kommer till Göteborg. Även den matchen spelas i Frölundaborg.

Medelpad för andra gången

Medan damerna går in i fas två av säsongen har herrarna elva matcher kvar i grundserien. För andra gången åker Frölunda HC till Medelpad och Timrå för match i SHL. Timrå – med fyra segrar på dom fem senaste matcherna – har varit ett otäckt spöke för Frölunda HC denna säsong. Av dom tre mötena som hittills har spelats under säsongen har Timrå vunnit alla.

3-2 i premiären, 5-0 första matchen i NHC Arena och 3-1 den 3 januari hemma i Scandinavium. Frölunda HC befinner sig för tillfället i ett tufft läge när det kommer till truppen. Max Friberg och Christian Folin saknas båda två minst tre veckor till för sina handskador. Pontus Johansson är borta resten av säsongen. Ryan Lasch är dag till dag och Jacob Nilsson är redo för spel först i mitten av mars.

Lägg därtill att Mats Rosseli Olsen igår fick en avstängning för dom fem kommande matcherna. Detta innebär att ännu fler spelare från Academy kommer att plockas upp till a-laget.

Matchen från Timrå sänds på C More Live 2 och C More streaming.

Helgens tre matcher

DHA | 2023.02.04, 16:00 | Frölunda HC – Färjestad BK
SHL | 2023.02.04, 18:00 | Timrå IK - Frölunda HC
DHA | 2023.02.15, 16:00 | Frölunda HC – Falu IF

Jonas Andersson