Jere Innala tvåmålsskytt i Oskarshamn
Publicerad: 2023-01-31
Frölunda HC bortabesegrade IK Oskarshamn med 3-2 efter spännande avslutning.

Frölunda HC hade fyra bortaförluster i bagaget när man begav sig till Be-Ge Hockey Center för att möta IK Oskarshamn.

Under matchens första period var det Jere Innala som fick stå i centrum. Finländaren fick nämligen både spräcka nollan och göra mål i powerplay under de första tjugo minutrarna. Det första målet gjorde Innala efter fint spel av Filip Johansson och Jan Mursak och 2-0 kom drygt tio minuter efter det första i spel fem mot fyra. Frölunda gick till första vilan med en tvåmålsledning.
– Det är en bra period, vi gav dom inte så många chanser, sammanfattade Jere Innala hos C More.

I den andra perioden var det Frederik Dichow som fick glänsa då han stod för flera fina räddningar och nollan var intakt även efter 40 minuter. Frölunda kunde dock utöka sin ledning till 3-0 genom Mats Rosseli Olsen som satte dit sitt åttonde mål för säsongen.
– Det var egentligen inget bra spel men bra jobbat av Dower Nilsson framför mål, säger Mats Rosseli Olsen till C More efter den andra perioden.

Frölunda såg ut att gå för en 3-0 vinst och Frederik Dichow fortsatte storspela även i den tredje perioden men det blev ingen första nolla i SHL för nummer 80 ikväll. Med fem minuter kvar på klockan reducerade Oskarshamn och bara 22 sekunder därefter kom nästa mål. 3-0 hade blivit 3-2 och matchen levde. Men några fler mål blev det inte, slutresultatet skrevs 3-2 till Frölunda och tre poäng får följa med hem till Göteborg ikväll.