Torsdag, fredag, lördag och söndag
Publicerad: 2022-11-23
FHC
Fyra matcher på fyra dagar, två herr och två dam. Och det är inte vilka matcher som helst. Stora kvällar står på schemat när det kommer till våra två hemmamatcher.

Torsdag kväll: herrarna spelar borta i Örebro.
Fredag kväll: derbymatch mot Hovås för damerna hemma i Frölundaborg.
Lördag eftermiddag: herrmatch i Scandinavium till förmån för Drottning Silvias barnsjukhus. Linköping står för motståndet.
Söndag: damerna spelar matinématch i Vänersborg med stort supporterfölje.

Du ser själv, helgen är absolut fullmatad med Frölundahockey. Damlaget ska spela två riktiga höjdpunktsmatcher, derby på hemmaplan och sedan Vänersborg på bortaplan. Hovås gästar Borgen och allt talar för ännu en stark insats av Frölunda HC, som har siktet inställt på avancemeng till SDHL. Men just bortamatchen blir speciell, en buss med supportrar gör sällskap. För herrlaget startar långhelgen med SHL-match i Örebro redan imorgon, torsdag. Laget, som kommer från ett avancemang till kvartsfinal i CHL, ska försvara sin seger från den senaste matchen klubbarna emellan. Vid vinst så går Frölunda upp på lika många poäng som Örebro, 32. Viktiga poäng, alltså.

Helgens första stora match är derbyt i Frölundaborg, den andra stora hemmamatchen kommer alltså på lördag i Scandinavium. Då spelar Frölunda HC:s herrar match till förmån för Insamlingsstiftelsen till Drottning Silvias Barnsjukhus. Samarbetet, som löper hela året runt, belyses extra mycket denna eftermiddag och kväll. Pengarna som kommer in till årets insamling går till att skapa lekfulla miljöer i dom hissar som barnen transporteras i inne i sjukhuset. Läs mer om samarbetet här.

Damernas matcher ser du på www.svenskhockey.tv och GP.se (hemmamatcher) och herrarnas matcher i SHL ser du som alltid på C More.

Tider:

Örebro HK vs Frölunda HC, SHL: torsdag 19.00
Frölunda HC vs Hovås HC, NDHL: fredag 19.00
Frölunda HC vs Linköping, SHL: lördag 15.15
Vänersborgs HC vs Frölunda HC, NDHL: söndag 12.00

Jonas Andersson