Sjätte raka?
Publicerad: 2022-04-16
SHL
Frölunda har kopplat greppet om semifinalserien mot Luleå inför match två i Scandinavium på påskdagen.

Frölundas segertåg i SM-slutspelet fortsätter. Fyra raka mot Växjö i kvartsfinalen följdes upp med en 6-3-vinst i Norrbotten Coop arena i semifinal ett mot Luleå.
”Vi har en bra känsla i gruppen. Vi gör rätt saker där uppe. Vi kontrollerar de centrala delarna av isen och vinner kamperna runt målen. Vi känner oss trygga med vår spelidé”, säger Patrik Carlsson som hade ännu en sådan där eftermiddag på långfredagen – ett mål och två assist.

Inför semifinal ett mellan Frölunda och Luleå spekulerades det i om hur tuff serien egentligen skulle bli. Inte så värst visade det sig, även om huvudtacklingen mot Ryan Lasch och dess efterspel rörde upp en hel del känslor.
”Vi har bra koll på varandra och båda lagen spelade disciplinerat. Visst, det hettade till stundtals, men det blir kostsamt att gå över gränsen och det vill ingen riskera”.
Med 10 000 biljetter sålda på påskafton blir det garanterad folkfest i Scandinavium på påskdagen – Patrik Carlsson gillar’t.
”Det är alltid magiskt att spela i ett knökat Scandinavium. Det ger oss enorm energi”, säger han.

Den andra semifinalen mellan Frölunda och Luleå spelas på påskdagen (söndag), 15.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Peter Kymmer