Färjestad tyngst i Karlstad
Publicerad: 2023-01-28
FHC HERR
Förlust i Löfbergs Arena och en misstänkt knäskada på Jacob Nilsson. Det var inte Frölunda HC:s kväll denna lördag. Förlust 4-1.

Att spela en sen lördagsmatch i Karlstad är något som Frölunda HC är väl vana vid. En fullsatt arena med majoriteten som buar är standard bortsett från under pandemin. Inget var annorlunda denna kväll. Färjestad bjöd in Frölunda HC i matchen snabbt när bortalaget fick en chans i powerplay. Frölundas problemtyngda powerplay-spel hade inte studsarna med sig och tvåminutaren slutade mållös. Istället var det hemmalaget som tog ledningen med 1-0 i matchen.

Frölunda fortsatte att mala på. Linus Nässén – som senast Frölunda spelade i Karlstad bröt käken efter ett skott i ansiktet – tog revansch för den händelsen. På en snygg passning från Mats Rosseli Olsen petade han in kvitteringen med sitt tredje mål för säsongen. Lika på ett i första paus.

Färjestad numret större i andra

Den andra periodens tema var grönt spelövertag. Färjestad gjorde både 2-1 och 3-1 under akten och trots ännu en chans i powerplay kunde Frölunda inte hitta nät bakom målvakten Matt Tomkins. Bortalaget var under press långa stunder men kunde mot slutet av perioden etablera mer spel i offensiv zon.

Jan Muršak, som gör en stark säsong för Frölunda, skapade ett av periodens farligare lägen när han bröt sig loss i box play. Lasse Johansson fick släppa två men stod utöver det för ett flertal viktiga räddningar.

Jacob Nilsson ut efter knätackling

Frölunda HC kom ut starkt i matchens sista period, gick för en reducering och skapade chanser – men Färjestad blev för svåra. Hemmalaget höll stenhårt i sin ledning, drygade ut den och vann efter full tid.
– Det är tydligt idag, över hela matchen är det ganska jämnt men vi gör många misstag i egen zon. Vi är svaga där idag och står och tittar på deras skickliga spelare. Att släppa in fyra mål är aldrig okej, säger Roger Rönnberg i C More efter matchen.

Frölunda fick en bra chans att ta sig in i matchen när Färjestads Ville Pokka visades ut 5 + GAME för en knätackling på Jacob Nilsson. Mindre kul för Frölunda var att Jacob Nilsson efter tacklingen fick ledas av isen med ett i skrivande stund oklart skadeläge. Frölunda HC återkommer med information om Nilssons skadeläge när denna finns.
– Tyvärr, det ser inget bra ut. Det gör det inte, säger Rönnberg till C More.

Tungt poängtapp i toppstriden

Inför kvällens match låg Frölunda på fjärdeplats i tabellen, precis efter Färjestad på tredje. Båda lagen på 64 poäng. Istället för att över tredjeplatsen ligger Frölunda kvar på fjärde med tre poäng upp till FBK – men med Örebro bara en poäng bakom. Kampen om platserna 3-6 är jämn och efter kvällens omgång ligger alla fyra lag inom sju poäng.

Frölundas nästa match är på tisdag, borta mot Oskarshamn.