Det drar ihop sig
FHC HERR2023-02-02
Stopp nummer två för Frölunda HC:s herrlag denna vecka: Örebro. Kampen om topp 6-placeringarna i ligan intensifieras och mellan Frölunda och Örebro skiljer bara tre poäng.

Frölunda HC:s herrar spelar borta hela veckan. Efter tisdagens seger i Oskarshamn väntar nu Närke och Örebro på torsdagskvällen. Frölunda HC och Örebro möttes så sent som den 24 januari, då vann Frölunda med 3-2 hemma i Scandinavium. Med bara 12 omgångar kvar till slutspelet jagar lagen intensivt efter topplaceringar i ligan. För lagen blir torsdagens möte ett klassiskt sexpoängsdrama. Frölunda och Örebro är separerade med tre poäng till Frölundas fördel, på plats fyra och fem i tabellen. Vinst – och FHC drar iväg.

Örebros styrkor ligger i att göra många mål framåt, tre per match i snitt – och i ett stabilt boxplayspel. Laget håller tätt 82 procent att gångerna. Meste poängplockare i Örebro är Rodrigo Abols, hittills 30 poäng varav 15 är mål.
– Dom pressar högt i banan och har bra snurr på många spelare i offensiv zon. Just pressen dom har måste vi vara smarta kring. Vi vill ta oss förbi deras femmannapress snabbt. Gör vi det så öppnar vi många möjligheter. Det blir extra viktigt att inte fastna i egen zon, säger backen Anders Grönlund.

I tisdagens match i Oskarshamn saknades Christian Folin, Max Friberg, Ryan Lasch, Pontus Johansson och Jacob Nilsson. Skador som påverar laget, men som också ger utrymme för andra spelare att kliva fram. Mot Oskarshamn spelade både Anders Grönlund och Filip Johansson över 22 minuter. Ungdomarna Isac Born och Otto Stenberg fick båda två över sju minuter på isen.
– Vi vill vara ett svårt lag att möta där alla jobbar för varandra. Inför matchen mot Oskarshamn hade vi ett bra snack i gruppen om att acceptera läget med många skador och se möjligheter istället. Nu gäller det att fler kommer fram och tar plats i spelet. Vi måste lita på dom kvaliteterna som vi har i laget även utan våra skadade spelare. Vi kan inte vänta på att andra ska komma tillbaka. Vi alla måste spela bra matcher här och nu, säger Grönlund.

Frölunda HC:s laguppställning till kvällens match släpps på klubbens sociala medier 17.00. Matchen sänds på C More och C More Streaming med nedsläpp 19.00.

Jonas Andersson