SHL rullar vidare – NDHL är nära
FHC DAM/HERR2022-09-23
Sista pushen inför seriestart i NDHL (dam) och redan tredje omgången i SHL (herr). Nu väntar ännu en fullmatad Frölundahelg för alla supportrar. Både herr och dam spelar viktiga matcher. Gratis entré till damernas matcher.

Frölunda HC:s herrar har inlett SHL-säsongen med poäng i båda matcherna. Strafförlusten mot Timrå i premiären vägdes upp av en betryggande 4-2-seger mot Örebro igår. Imorgon, lördag, väntar nästa utmaning: omgång tre och Malmö Redhawks. Skånelaget öppnade säsongen starkt när dom på bortaplan slog Skellefteå med 5-2 för att sedan tappa i andra omgången förlora mot nykomlingen HV71. Och lagen emellan, dom fem senaste mötena, är det viss fördel Malmö: 3-2 i vinster.

Så här säger torsdagens målskytt Mats Rosseli Olsen inför lördagens drabbning:
– Vi har presterat bra i fem av sex perioder hittills på säsongen, det är synd att vi inte har sex poäng. Vi gör många saker rätt och grunden är bra och funkar. Det andra fortsätter vi att vässa på, säger han och utvecklar tankarna om just Malmö:
– Malmö är alltid ett fysiskt lag med många stora spelare. Det känns så i år också. Vi måste slå dom med vår intensitet och vårt snabba spel, vi måste utnyttja att vi är just snabbare än vad dom är.

Lördagens SHL-match sänds på C More med start 15.15.

Dubbelt upp för damerna

Den 9 oktober 2022 kommer att bli ett historiskt datum i Frölundas historiebok. För första gången någonsin kommer klubben att representeras på damsidan. Då startar NDHL-säsongen och satsningen för att snabbt nå finrummet SDHL. Nu till helgen ska laget slipa på dom sista detaljerna när dom två sista träningsmatcherna inför seriestart ska spelas. Båda matcherna spelas hemma i Frölundaborg och båda mot Södertälje SK. Lördag 16.30 och söndag 12.00.

Frölundas assisterande tränare Marcus Anselm inför helgens matcher:
– Från försäsongen hittills har vi med oss att vi har spelat bra som lag. I helgen blir det intressant att se hur långt vi har kommit med vår spelidé, just i matchsituationer. Vi har jobbat med olika delar av playbooken på träningar, så match blir viktigt för oss nu, säger han och fortsätter:
– Av Södertälje förväntar vi oss ett lika bra motstånd som vi hade i Färjestad senast. Dom är starka och stabila och känslan är att dom också satsar. Jag vill se att vi hanterar strukturen i pressen på ett bra över alla tre zoner nu när vi möter ett annat NDHL-lag. Samspelet och kommunikationen i det spelet är en nyckel. Men allra viktigast för oss är att fortsätta tävla tillsammans, tävlingen har varit 100-procentigt hittills.

Damerna är obesegrade på försäsongen. Frölundaborg öppnar en timme före nedsläpp och det är fri entré till båda matcherna. Matcherna sänds även på www.svenskhockey.tv.

Matcherna i sociala medier

Alla matcher går att följa i Frölundas sociala medier med störst fokus på SHL-matchen under lördagen (färre rapporter från damernas träningsmatch) och träningsmatchen i Frölundaborg på söndagen.

Herrarnas nästa hemmamatch spelas redan på tisdag i nästa vecka. Då kommer Växjö Lakers till Scandinavium. Biljetter till matchen köper du genom att klicka här.

Jonas Andersson