Tvåsiffrigt mot Falu IF
Publicerad: 2023-02-05
FHC DAM
Frölunda har fått en smakstart på Damhockeyallsvenskan. Lördagens härliga vinst följdes upp med en ny seger under söndagen. Hemmamatchen mot Falu IF slutade 11-1.

Det blev ingen lugn start för Frölunda i Damhockeyallsvenskan. Två matcher på lika många dagar. Det tajta spelschamat var dock inga problem för FHC som hade minst lika hög fart under skridskorna på söndagen som under lördagen.

– Jag tyckte det kändes ganska bra. Vi var väl förbereda så det kändes stabilt ändå, säger Annelie Zander.

Söndagens drabbning hade dock en helt annan matchbild än mötet mot Färjestad. Innan matchklockan hade hunnit passera fem minuter hade Frölunda prickat in två mål. Dessa signerades Michelle Karvinen respektive Sarah-Ève Coutu-Godbout. FHC fortsatte att tillbringa en stor del av perioden i bortalagets zon och efter två snabba mål i den 12:e minuten hade Frölunda skapat en rejäl uppförsbacke för sina motståndare.

Efter det fjärde målet begärde gästande Falu IF timeout. Dock utan större resultat. Frölunda var som fastklistrade i anfallszonen och de få gånger de vitklädda bortalaget lyckades få ur pucken ur zonen togs den tillbaka av FHC lika snabbt.

– Färjestad var mer aggresiva och säkrare på pucken, idag kändes det som Falu slängde pucken mycket, säger Annelie Zander.

Period präglad av utvisningar

Med drygt en halv minut kvar av första perioden utvisades en Falu-spelare. Frölunda fick då både avsluta första perioden och inleda mittenakten med spel i powerplay. Hemmalaget fick sedan fortsätta perioden i spelformen när bortalaget drog på sig ytterligare en utvisning efter drygt två minuter.

Två numerära överlägen var även påväg att bli tre, när domaren Jonas Engelin höjde sin arm ännu en gång skyndade sig Stephanie Neatby till hemmabåset i väntat på att avblåsning för utvisning. Frölunda fick in ännu en utspelare och till slut trillade 5-0 pucken dit. Målet kom från Annelie Zander.

– Det kändes skönt att spräcka den nollan i hockeyallsvenskan, så har jag det gjort, säger Annelie Zander.

Det var även med en spelare mer på isen som Frölundas sjätte mål skulle komma. Frölunda vann puck i motståndarnas sarghörn, skickade upp pucken mot blålinjen till Felicia Linder som kom med fart och gick på skott, Falu-målvakten lämnade retur ut till Jennifer Carlsson som skickaded pucken i nät.

Till skillnad från inledningsperioden där Michelle Karvinen satte första pucken var det hon som skulle istället skulle få sista ordet i period två. Med tre minuter kvar så satte hon 7-0.

Dubbla tvåmålsskyttar och hattrick

Michelle Karvinen var inte den enda som blev tvåmålskytt. Linnéa Pettersson Dove gjorde även hon ett andra mål. Ett mål som kom två minuter in i den sista perioden.

Trots att Frölunda hade momentumet matchen igenom så var det i tredje perioden som bortalaget skulle skapa sina vassaste chanser. Stephanie Neatby fick göra både en och två svettiga räddningar, men nollan bestod.

Istället var det Frölunda som fortsatte att sätta puckarna i mål. 9-0 gjordes av Emilia Bergeby Hallbeck och Jennifer Carlsson skrev in sig i målprotokollet ännu en gång genom 10-0-pucken.

Många trodde att Michelle Karvinen återigen skulle stå periodens sista mål när hon satte 11-0. Förvånande nog kom dock en reducering från Falu IF med tio sekunder kvar. Det blev dock en bekväm vinst med 11-1.

– Nu är det bara att hålla lugnet och försöka vinna allting i resten av serien, säger Annelie Zander.

Matchfakta

Frölunda HC - Falu IF x-x (4-0, 3-0, 4-1)
Skott: 69-17 (21-3, 26-3, 22-11)
PIM: 2-6 (0-2, 2-4, 0-0)
Åskådare: 418

1-0 (02:48) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
2-0 (04:35) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Jennifer Carlsson)
3-0 (12:03) | Linnéa Pettersson Dove (Jil Kündig, Ella Hellman)
4-0 (12:33) | Hanna Olsson (Ebba Strandberg, Lauren MacInnis)
5-0 (24:20) | Annelie Zander (Lauren MacInnis)
6-0 (31:19) | Jennifer Carlsson (Felicia Linder, Michelle Karvinen) PP
7-0 (37:02) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
8-0 (42:16) | Linnéa Pettersson Dove (Jil Kündig)
9-0 (48:32) | Emilia Bergeby Hallbeck (Sarah-Ève Coutu-Godbout, Annelie Zander)
10-0 (52:36) | Jennifer Carlsson (Sarah-Ève Coutu-Godbout, Emilia Bergeby Hallbeck)
11-0 (58:51) | Michelle Karvinen (Hanna Olsson)
11-1 (59:50) | Johanna Eldebäck (Sarah Gaisher)