Viktigt, på flera plan
Publicerad: 2020-12-04
SHL
Frölunda jagar trendbrott i tröjor designade av barnen och ungdomarna på Drottning Silvias.

Det blir en annorlunda SHL-match i Scandinavium på lördagseftermiddagen, nedsläpp 15.15.
Tabellettan Frölunda mot trean Rögle och hemmalaget spelar inte i ordinarie tröjor.
I somras åkte Viktor Ekbom och Niklas Rubin upp till Drottning Silvias barn- och ungdoms-sjukhus med målarkit och en tydlig uppmaning: rita en tröja, så spelar vi i den.
Under hösten kom teckningarna i retur och den tröja Frölundaspelarna bär mot Rögle är designmässigt inspirerad av dem.
– Det här skall bli kul. Tröjorna är jättefina och det förstod jag att de skulle blir redan i somras. Barnen var jätte-engagerade, säger Viktor Ekbom och betonar att det är extra betydelsefullt att Frölunda gör det här just i år:
– Tyvärr får vi ju inte åka dit som vi brukar göra och då känns det roligt att vi kan göra det här istället. Det här är viktigt för oss, vi har ju samarbetat med Drottning Silvia länge.
Några av de specialdesignade tröjorna kommer att säljas på auktion, andra är redan tingade av andra aktörer – överskottet går till Frölundas och Drottning Silvias gemensamma projekt Rum för en tjuga.
Hemmabiljetten är den här veckan också kopplad till Drottning Silvia-matchen - 20 kronor per biljett går till projektet Rum för en tjuga och för köparna finns möjligheten att via ett slumpvist urval få en signerad Drottning Silvia-tröja. Köp en Hemmabiljett via Swish (70 kronor): 123 686 3617.
Auktionen av Drottning Silvia-tröjorna börjar på lördag 14.00 och stänger söndagen den 13 december – lägg ett bud via den här länken.

Frölunda kommer till Rögle-matchen med tre raka förluster och det blir förstås en extra krydda i anrättningen.
– Lite tilltufsade är vi, men Rögle kommer att få det tufft. Det är ett bra lag, det vet vi, men vi är taggade – tre raka förluster är inte okej, menar Viktor Ekbom.
Frölundas lördagsmatch mot Rögle i Scandinavium direktsänds i Cmore – streama via den här länken.

Frölunda live snackar upp matchen på Frölundas Youtube-kanal från 14.00 – Lars Osten Bergström är gäst i programmet. Titta på Frölunda live via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer