Kontrollerad CHL-öppning
Publicerad: 2021-08-26
CHL
Frölunda HC inledde Champions Hockey League med seger, 4-1.

Frölunda HC begav sig söderut för att på bortais inleda Champions Hockey League 2021/22. Tjeckiska BK Mladá Boleslav stod för värdskapet och fick tidigt i matchen ett fem-mot-tre-powerplay, men utan framgång. Frölunda redde ut det numerära underläget, fick själva ett numerärt överläge och kunde i efterdyningarna av det fast pucken i en lång attack som så småningom bar frukt.
Jens Olsson skickade in pucken mot mål där Theodor Niederbach skymde tillräckligt för att pucken skulle slinka igenom Jan Růžička i tjeckernas mål till 1-0, knappt halvvägs in i öppningsperioden.

Gästande Frölunda skulle få lite utdelning två gånger om i periodens slutdel där Ryan Lasch, med drygt fyra minuter kvar, hittade in i slottet till Joel Lundqvist som stötte in 2-0-pucken på ett tillslag. Bara ett par minuter senare skapade Boleslav ett friläge i numerärt underläge där Niklas Rubin stod för en strålande räddning. Spelet vände och när Jan Muršak bröt in på kassen tog Filip Johansson första returen och fick se Patrik Carlsson ta hand om den andra för att raka in 3-0 med blott 16 sekunder kvar av akten.

Nära utökning direkt

Redan i första bytet efter första paus satte Joel Lundqvist an tonen, rundade motståndarnas målbur och fick en fri gata in framför mål och avlossade ett backhandavslut som gick strax över. Knappa minuten senare var även Ryan Lasch nära att utöka ledningen när även han rundade kassen och försökte lägga in pucken i mål, men inte riktigt lyckades få pucken runt stolproten.
Inledningen av akten gav känslan av ett Frölunda som skulle fortsätta ösa och springa i väg på resultattavlan, men trots ett sportsligt stort övertag igenom i stort sett hela perioden så skulle det ”bara” göras ett mål i den andra perioden. Max Friberg serverade Filip Johansson emellan tekningscirklarna, som distinkt pricksköt in 4-0 bakom den tjeckiske målvakten.

Två bättre genomförda perioder blev till en något slätstruken tredjeakt där Frölunda ändå relativt enkelt städade av Boleslavs försök att ta sig in i matchen. Tjeckerna skulle dock spräcka nollan bakom Niklas Rubin genom en två-mot-ett-kontring där Mário Lunter stänkte in ett direktskott till 4-1. Men det var också den tredje periodens enda mål och Frölunda tog tre poäng i CHL-öppningen.

– En bra start för oss. Bra koncentration och fokus de första två perioderna medan de avslutande 20 olyckligtvis var lite slarviga, sade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade sin syn på kommande match mot ZSC Lions Zürich:
– Det blir en stor utmaning för oss. Zürich är ett jättebra lag med många skickliga spelare som kommer sätta oss på prov.

Matchen mot Zürich går av stapeln på lördag, med nedsläpp kl 20:05. Ni följer matchen i våra sociala medier, V Sport Hockey och viaplay.se.

Kommande matcher
Lördag 28/8, kl 20:05, Champions Hockey League, ZSC Lions Zürich - Frölunda HC,
Torsdag 2/9, kl 18:05, Champions Hockey League, Frölunda HC - BK Mladá Boleslav,
Lördag 4/9, kl 14:05, Champions Hockey League, Frölunda HC - ZSC Lions Zürich.

BK Mladá Boleslav - Frölunda HC 1-4 (0-3, 0-1, 1-0) Skott: 24-32 (9-14, 9-13, 5-5)
PIM: 8-10 (4-6, 4-2, 0-2)

0-1 (08:50) | Jens Olsson (Nicklas Lasu, Theodor Niederbach)
0-2 (15:48) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Karl Henriksson)
0-3 (19:43) | Patrik Carlsson (Filip Johansson, Jan Muršak) PP1

0-4 (29:03) | Filip Johansson (Max Friberg, Karl Henriksson)

1-4 (55:37) | Mário Lunter (Pavel Kousal)