Förlust i andra Halden-matchen
Publicerad: 2022-08-13
Färjestad blev för svåra i den avslutande matchen i Strömstad Hockey Classic. Efter ett förlängningsdrama som avslutades med straffar drog Färjestad det längsta strået.

Efter en mållös första akt tog Färjestad ledningen en bit in i den andra perioden. Sju minuter in lyckades Henrik Björklund överlista Frederik Dichow som fick göra sin matchdebut för Frölunda. Kort därefter utökade Karlstads-gänget sin ledning till 2-0, powerplay-mål av Lucas Forsell. I övrigt präglades den andra perioden av många utvisningar, precis som i den första.

Halvvägs i tredje perioden fick Frölunda upp jakten ordentligt på Färjestad. Med elva minuter kvar reducerade Patrik Carlsson matchen till 2-1. Strax därefter kvitterade han, 2-2 i powerplay.

Efter en mållös förlängning väntade straffar. Väl där kunde Mikael Lindqvist trycka dit pucken som sista spelare. Frölunda förlorar matchen med 3-2.

Frölundas offensiva tränare Anders Burström kommenterar matchen så här:
– Mot Leksand så tävlade vi bra med hög intensitet i spelet. Att det hackar lite emellanåt är inte så konstigt. Idag mot Färjestad tycker jag att tävlingen är lika bra. Men passningsspelet är slarvigt i dom första perioderna. Det är först i tredje som vi kommer igång och har en chans att vinna. Vi har längre anfall och mer tryck på mål, säger han och lägger till:
– Vi tar med oss den tredje perioden in i matcherna i Visby nästa vecka.