Ledning i halvtid
Publicerad: 2022-11-15
Frölunda HC tog kommando i CHL-åttondelen och leder i "halvtid" efter 4-0 hemma mot tyska Straubing Tigers.

Slutspelet i Champions Hockey League drog igång för Frölunda HC:s del med en åttondelsfinalkamp i Frölundaborg mot tyska Straubing Tigers, som vann grupp F före bland annat Färjestad BK.
En tight, intensiv och på sina håll smått grinig förstaperiod innehöll inte några mål, trots närmre åtta minuters spel i numerärt överläge och två ordentligt stora målchanser för Frölunda när både Max Friberg och Jere Innala fick fria skottlägen i slottet, men blev nekade av Florian Bugls plockhandske. I stället skulle målen komma i en andraperiod där Frölunda steppade upp, spelade klart mer disciplinerat och resolut.

I en snabb zonentré förde Patrik Carlsson upp pucken längs vänster sarg och flippade in pucken i slottet, dit Joel Lundqvist kom med hög fart, petade fram klubben och skarvade in pucken bakom Bugl för 1-0, knappt sju minuter in i mittakten. Efter att Mats Rosseli Olsen några minuter senare fått pucken till skänks av en motståndare och prickat in 2-0 med ett distinkt handledsskott skulle sedan kapten Lundqvist hålla sig framme ånyo och utöka ledningen till 3-0 när blott fem sekunder återstod av den andra perioden - i spel fem mot fyra.

Starkt bortafölje

Med ett följe på närmre 200 supportrar hade gästerna ett starkt stöd på läktarna och framtrummade av dess högljudda supportrar hittade gästerna en extra växel in i den tredje perioden, etablerade desto mer tid i anfallszon och publiken bjöds på en klart jämnare och mer underhållande matchbild. Gästerna var vid flertalet tillfällen ruskigt tillika retfullt nära att spräcka Lars Johanssons nolla, inte minst i en situation där en studspuck höll på att överlista målmannen och pucken i efterdyningarna styrdes strax utanför stolpen via benet på en Frölundaback.

Lars Johanssons sattes på ordentliga prov i den tredje perioden, men skulle klara mota alla 13 skott som tyskarna mäktade med under slutperioden (totalt 22 under matchen) och när tre minuter återstod skulle istället Liam Dower Nilsson serveras vid den vänstra stolpen och kunde enkelt raka in pucken och fastställa slutresultatet 4-0.

Returen spelas i Straubing nästa tisdag, 22 november, med nedsläpp kl 19:30.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.11.19, 18:00 | Leksands IF - Frölunda HC,
CHL, Åttondelsfinal 2:2 | 2022.11.22, 19:30 | Straubing Tigers (TYS) - Frölunda HC,
SHL | 2022.11.24, 19:00 | Örebro HK - Frölunda HC.

Frölunda HC - Straubing Tigers 4-0 (0-0, 3-0, 1-0,) Skott: 41-22 (11-5, 20-4, 10-13)
PIM: 6-18 (4-10, 0-6, 2-2)
Åskådare: 1 781

1-0 (26:39) | Joel Lundqvist (Patrik Carlsson, Filip Johansson)
2-0 (31:41) | Mats Rosseli Olsen (utan assist)
3-0 (39:55) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Max Friberg)

4-0 (56:57) | Liam Dower Nilsson (Petteri Lindbohm, Nicklas Lasu)