Full aktivitet på Campus
Publicerad: 2022-08-01
FHC DAM/HERR
Frölunda HC:s båda a-lag har anlänt till Frölundaborg. Nu väntar en intensiv period med hård träning fram till säsongsstart.

Måndag och första augusti. Det betyder uppstart för Frölunda HC:s två representationslag. Nytt för säsongen 2022/2023 är att klubben nu startar igång två lag samtidigt. Herr får sällskap av nystartade dam.

Först ut under förmiddagen var herrlaget som inledde dagen i gymmet för att sedan köra en enklare träning ledd av Joel Lundqvist. Captains practice.

"Under sommaren har spelarna tränat själva med hög kvalitet men något kortare pass. Alla är i bra form tycker jag. Nu väntar en nedbrytningsfas, men en mindre än den vi gjorde före sommaren, för att sedan få bra fart inför säsongsstarten i september. Det var många personliga rekord i gymmet idag", säger herrlagets fystränare Pär Edlund.

Först herr, sen dam

Senare under dagen tog damlaget vid med ett liknande upplägg. Efter en gemensam uppstart under söndagen var det gym och ispass på måndagens schema.

– Det är otroligt roligt och mycket att göra överallt nu i starten. Allt ska klaffa. Men spelarna är förväntansfulla och dom verkar vara nöjda med upplägget vi har här hittills. Alla är taggade, säger damernas sportchef Kim Martin Hasson.

Herrlagets första träningsmatch väntar i Strömstad Hockey Classic (matcherna spelas i norska Halden) den 12/8, 19.00 mot Leksand. Vi ber att få återkomma med damernas schema som ej ännu är helt bekräftat.

Jonas Andersson