Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

Poängrekord och tre poäng

30 oktober 2021 20:47
SHL

Joel Lundqvist är med 625 poäng bäst genom tiderna och Frölunda vann borta mot Färjestad med övertygande 4-1.


Två saker stack verkligen ut inledningsvis i ett kokande Löfgrens arena på lördagskvällen: Matt Tomkins och trion Friberg, Lundqvist och Mursak.
Inför en enögd och högljudd – som det skall vara – hemmapublik skapade Färjestad minst tre utmärkta lägen i den första perioden, Matt Tomkins stod emot varje gång. Snabba spelvändningar var Färjestads spelmodell.
Frölunda å andra sidan byggde längre anfall och var ruskigt effektivt.
Efter sju minuter pricksköt Jan Mursak in 0-1 bakom Dominik Furch, framspelad av Joel Lundqvist. Passningspoängen innebär att kaptenernas kapten är Frölundas bäste poänggörare genom tiderna, 625 poäng. Niklas Andersson satt på det tidigare rekordet med sina 624. Mitt i perioden fick Dominik Furch skyffla ut ytterligare en puck ur buren. Anders Grönlund sköt, Max Friberg styrde och skyfflade själv in returen, 0-2.
”Vi måste vara noggranna i vårt presspel och i vårt spel i mittzonen, Färjestad är skarpa i omställningarna”, säger Joel Lundqvist i Cmore och kommenterar sitt poängrekord så här:
”Det där får jag glädja mig åt efter karriären. Jag tänker titlar nu och inte poäng, men det visar väl om inte annat att jag gör någonting offensivt”.

Kontroll präglade den andra perioden, framförallt från Frölundas sida. Färjestad tilläts inte till några kvicka och vassa omställningar utan fick jobba för det i egen zon istället.
Vassa chanser var det ont om och ett mål i helt fel läge, i alla fall i Frölundas perspektiv. Spel i numerärt överläge, slarv i egen zon och fri med Matt Tomkins gjorde Per Åslund inget misstag, 1-2.
”Jag tycker ändå vi gör det bra. Vi har många långa anfall och bra tryck”, menar Elmer Söderblom.

Tredje perioden blev en utvisningstät, stökig och känsloladdad historia och drygt fyra minuter in i den någon form av allmänt upplopp på isen.
Pontus Widerström rammade Simon Edvinsson – som lämnade banan och inte kom tillbaka – och blev bryskt tillrättavisad av en tydligt upprörd Christian Folin.
Matchstraff på Widerström, två minuter på Folin och tidigt i Frölundas numerära överläge slashade Jacob de la Rose Ryan Lasch – som i spel fem mot tre rakade in 1-3.
Trots två Frölunda-utvisningar hittade Färjestad ingenting mot ett tätt borta-box play och Elmer Söderblom kunde istället fastställa slutresultatet, 1-4 i tom bur.
”Vi spelar solitt och har bra tryck”, sammanfattar Max Friberg.

Frölunda matchar på tisdag igen – Timrå borta.
På torsdag i nästa vecka är Frölunda tillbaka i Scandinavium, Malmö – biljetter går att köpa via den här länken.

Frölundas lag
Målvakt:
Matt Tomkins (Niklas Rubin).
Backar:
Simon Edvinsson, Christian Folin.
Anders Grönlund, Stefan Elliott.
Jens Olsson, Filip Johansson.
Viktor Ekbom.
Forwards:
Max Friberg, Joel Lundqvist, Jan Mursak.
Patrik Carlsson, Johan Sundström, Ryan Lasch.
Elmer Söderblom, Michael Spacek, Theodor Niederbach.
Liam Dower Nilsson, Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen.