Grundserien ska avslutas
Publicerad: 2023-01-22
FHC DAM
Frölunda sätter punkt för grundserien borta mot Linköping.

NDHLs grundserie ska avslutas och för Frölunda väntar Linköping borta i den sista matchen.
– Linköping spelar rakt och fysiskt så det är en bra möjlighet för oss att öva på vårt fysiska spel, säger assisterande tränare Marcus Anselm.

Frölunda som har vunnit samtliga 20 matcher i NDHLs grundserie åker till Linköping för att hämta hem ytterliagare tre poäng och säkra en perfekt grundserie.
– Jag vill se att vi fortsätter spela vårt spel som vi har byggt upp under säsongen, det är det viktigaste. Vi ska tävla i varje byte, säger Marcus Anselm.

Seriesegern säkrade Frölunda redan den 8 januari hemma mot Hvidovre och säsongens tidigare möten med Linköping har slutat 10-0 respektive 9-0 till Frölunda. Markus Anselms pratar inte bara om spelet på isen, utan lyfter andra delar där laget har utvecklats under säsongen.
– Jag ser att kaptenerna steppar upp hela tiden och ställer högre krav på sina medspelare, Lauren MacInnis kommer in i gruppen mer och mer och det är kul att se tjejerna som varit iväg på JVM komma tillbaka med fint och hårt arbete.

60 minuter hockey återstår innan det långa kvalspelet upp mot SDHL startar den fjärde februari. Följ den sista grundseriematchen via svenskhockey.tv eller Frölundas sociala medier.

Biljetterna till kvalet släpps den 23 januari klockan 10:00.

Ellen Ivarson