”Så himla kul”
Publicerad: 2022-04-26
FHC
Damlaget fylls på och backen Felicia Linder förväntar sig en intressant resa med Frölunda HC.

Sportchef Kim Martin och tränaren Erika Holst snickrar ihop ett slagkraftigt bygge till damlagets historiska premiär i höst och för att bara nämna några namn i den växande truppen: Hanna Olsson är klar tillsammans med kanadensiska målvakten Stephanie Neatby.
Näste rutinerade spelare in är backen Felicia Linder, närmast från Djurgården.
”Jag har pratat med Kim (Martin) och förstår att Frölundas satsning är seriös. Det skall bli så himla kul att få vara med på den här resan från början”, säger 24-åringen som beskriver sig själv så här:
”Jag är lugn med puck och har bra speluppfattning. I grunden är jag en defensiv back som stadigt förbättrat min offensiv”.

Felicia Linder har, sin ålder till trots, en hel del med sig i bagaget till Göteborg. Hon har spelat drygt 270 matcher i SDHL/Riksserien och har vunnit SM-guld med såväl Djurgården som Luleå.
”Jag vet vad som krävs för att ta sig hela vägen. Jag kommer med rutin och hoppas vara en förebild för unga spelare, samtidigt som jag vill utveckla mitt eget spel”.
Coach Erika Holst beskriver sitt senaste nyförvärv så här:
”Felicia är en följsam back som var reserv till OS i Peking. Ska bli kul att jobba med henne igen då våra vägar korsats i både klubblag och på camper för många år sedan”.
Felicia Linder har skrivit på för två säsonger med Frölunda HC, till våren 2024.

Felicia Linder
Ålder: 24 år.
Längd: 166 cm.
Vikt: 67 kg.
Position: back.
Skjuter: vänster.
Moderklubb: Flemingsbergs IK.
Klubbar: Segeltorps IF, SDE, Djurgårdens IF, Luleå HF, AIK..
Landskamper: 13.
Meriter: Två SM-guld (2017 och 2018).

Peter Kymmer