Neatby förlänger
Publicerad: 2022-11-22
fhc herr
Kanadensiska målvakten Stephanie Neatby blir kvar i Frölunda HC en säsong till.

Inför den historiska första säsongen för Frölunda HC:s damlag var Stephanie Neatby en riktig prestigevärvning. 24-åringen från Toronto, Kanada, valde att lämna Linköping och SDHL för spel i andraligan NDHL.
”Jag älskar att vara här och jag gillar att Frölunda är en förening för alla: barn, ungdomar, tjejer, killar och ett dam- och herr-lag”, säger Stephanie Neatby och kommenterar kontraktsförlängningen så här:
”Det skall bli spännande att ta nästa steg med det här laget, vi har inte riktigt fått visa hur bra vi är än. Jag vill upp i SDHL och vinna SM-guld med Frölunda”.

Frölunda HC:s damlag har inlett säsongen i NDHL minst sagt övertygande. Full pott, 30 poäng, efter tio spelade matcher och anmärkningsvärda 106-3 i målskillnad – Stephanie Neatby har varit en bidragande orsak.
”Stephanie är en riktigt bra målvakt, hon tillför mycket och är viktig för oss. Hon är en bra person och ledare och att hon väljer att förlänga kontraktet visar att vi gör något bra här”, menar Frölundas sportchef Kim Martin-Hasson och är tydlig med att lagbygget inför nästa säsong bara har börjat:
”Vi vill få klart med så många som möjligt så snabbt som möjligt”.
Stephanie Neatbys nya kontrakt sträcker sig till våren 2024.

Målvakten Linn Jansson Almgren och Frölunda HC har i samförstånd valt att gå skilda vägar.

På fredag är det derby i Frölundaborg, Frölunda tar emot Hovås, 19.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Peter Kymmer