Vi åker till... Jönköping!
Publicerad: 2022-10-27
FHC HERR
HV71 är tillbaka i SHL och för första gången sedan mars 2021 spelar vi mot varandra igen. Klassikern är åter här.

SHL 2022/23 har börjat jämnt. Väldigt jämnt. Mellan första och sista lag skiljer det bara 12 poäng. Inför den senaste omgången var siffran bara tio. Örebro ligger i topp, HV71 ligger i botten. Inför dagens omgång ligger Frölunda på en femteplats bara fyra poäng bakom Örebro, detta tack vare den fina segern hemma mot Brynäs i förrgår.

Idag är det nya förutsättningar. Mot nygammalt motstånd:
– HV71 har dragit ett tungt lass i svensk ishockey när det kommer att utveckla bra spelare. Dom har lagt mycket tid och resurser på det. Det är inte mer än rätt att dom är tillbaka. HV gjorde ett bra jobb förra året med att sig upp, det var ingen lätt uppgift, säger Frölunda HC:s assisterande tränare Kristofer Näslund och fortsätter:
– Det har brukat vara roliga matcher mot HV, bra fart på isen och bra drag i arenan. För vår del har vi blivit stabilare och stabilare dom senaste matcherna. Vi kommer allt närmare vår identitet och blir mer som vi vill. Special teams har fungerat bättre dom tre senaste och det behövs, säger han.

Matchen i Husqvarna Garden startar 19.00 och sänds på C More. Vill du hänga med bakom kulisserna? Då är det Frölundas Instagram som gäller. I story uppdateras det löpande från hela matchdagen. Välkommen in.

Jonas Andersson