Storseger i hemmapremiären.
Publicerad: 2020-10-01
FHC18
Frölunda J18 som nollade Malmö Redhawks förra helgen följde upp med ytterligare en seger på torsdagskvällen när man tog en tung skalp mot Karlskrona.

Trots en spelmässigt jämn första period där Frölunda j18 inte riktigt kom upp i nivå så var det i den andra perioden man fick rejält med luft under vingarna. Man klev in i perioden med en 2-1 ledning efter mål av Erik Fernhall och Teodor Forssander och utökade relativt omgående till 3-1 genom Ludwig Persson. Karlskrona försökte sedan komma ikapp men hemmalaget kontrollerade matchbilden och gjorde ytterligare två mål innan perioden var över. Målskyttar: Marko Stojkiv och Leonardo Arcangioli.

Ett misstag resulterade i en reducering till 5-2 efter bara 30 sekunder i period tre vilket gav gästerna KHK ny energi men minuter senare höll sig Joel Ratkovic-Berndtsson framme i numerärt överläge vilket resulterade i 6-2. Frölunda fortsatte sedan pressa blekingelaget som kändes stressande och med mindre än två minuter kvar av matchen fastställde Ludwig Persson matchens slutresultat i samband med sitt andra mål i matchen som innebar 7-2 och tre nya poäng in på kontot.

Snacka om smakstart för J18 som nu laddar om för ett stekhett derby mot HV71 torsdag den åttonde oktober.

Frölunda HC – Karlskrona HK 7-2 (2-1, 3-0, 2-1) Skott: 47-31 Utv. Min: 8-10

1-0 (13:46) | Erik Fernhall (Ludwig Persson)
1-1 (15:41) | Victor Samuelsson (Oscar Karlsson, Elias Legneroth)
2-1 (18:27) | Teodor Forssander (Joel Ratkovic-Berndtsson)

3-1 (25:19) | Ludwig Persson (Sander Wold)
4-1 (32:58) | Marko Stojkov (Teodor Forssander, Isac Born)
5-1 (39:49) | Leonardo Arcangioli (Sebastian Fröjd, Otto Stenberg)

5-2 (40:30) | Wiking Malmunger (Jesper Joelsson)