Full attack mot Örebro
Publicerad: 2022-09-21
FHC HERR
Ett revanschsuget Frölunda HC är tillbaka i Scandinavium redan imorgon, torsdag. På andra sidan isen: Örebro.

Frölunda HC gick bet på full pott i årets SHL-premiär och jagar säsongens första trepoängare när Örebro kommer på besök. Under förra säsongen vann lagen vars två matcher mot varandra. Örebro slutade på en sjunde plats i tabellen medan Frölunda HC, som ni redan vet, blev fyra. Inför säsongen 2022/23 har Örebro gjort klart med profilvärvningen Mattias Bromé, en spelare Frölunda kan komma att behöva se upp med. Örebro kommer till omgång två med en premiärvinst på övertid i bagaget, seger 3-2 mot Linköping. Frölunda med en strafförlust, också 3-2.

Assiterande tränare Kristofer Näslund säger såhär inför matchen:
– Vi hade ett stort spelövertag mot Timrå och spelade ganska bra men vi måste bli bättre på att förvalta våra lägen. Det är också vikitgt att vi direkt fortsätter med det som var bra. Vi ska driva spelet och föra matchen, säger han.
– Mot Örebro blir det viktigt att spela med hög attack. Dom är tighta defensivt och vi får inte bli runda och spela utanför dom, vi måste komma in. Dom är bra på att hålla ihop laget men det är inte omöjligt att slå hål på dom.

Kristofer Näslund ansvarar för Frölundas backsida. Inför säsongen har flera nya spelare anslutit och endast Christian Folin, Filip Johansson, Anders Grönlund och Andreas Borgman (skadad) är kvar från förra säsongen. Därför är det extra viktigt just denna period att sätta grunderna i spelet.
– Jag tycker att det har varit väldigt bra med gruppen på backsidan. Vi har fått in några unga killar, typ Nordsäter och Hasa, som inte riktigt har spelat vår typ av spel tidigare men många har tagit stora kliv. Vi har ett svårt spel som kräver mycket noggrannhet för backarna och det tar tid att komma in i det. Men alla börjar se ut som Frölundabackar. Defensiven har sett bra ut men med offensiven har vi inte kommit lika långt. Där är vi på väg!
– Det har varit svårt att göra mål på oss, det är bra, avslutar han.

Torsdagens match i Scandinavium börjar 19.00, intro från 18.50, och sänds på C More.

Biljetter till matchen köper du genom att klicka här.

Jonas Andersson