Tungt J20
Publicerad: 2020-02-01
FHC20
Trots en riktigt bra säsong där förlusterna varit knappa föll Frölunda J20 tungt på lördagen mot Leksands IF.

GÖTEBORG Frölunda J20 kom inte alls upp i den nivå vi blivit vana att se dom utan redan från start styrdes matchen av gästerna Leksand som efter en spelad period ledde med hela 4-0.

Spelmässigt blev det jämnare i den andra perioden men känslan var ändå att det var Leksand som styrde och gjorde lite som man ville. Dock skulle Frölunda reducera genom rappe Fabian Lysell men trots detta stod det 1-6 inför det tredje och avgörande perioden.

Likt så många gånger tidigare under säsongen såg Frölunda J20 betydligt bättre ut i den tredje perioden. Man lyckades skapa längre anfall och pressa ner Leksand men trots det sämre matchstarten orkade man inte hämta hem ytterligare utan matchen slutade 2-7 till Leksand efter att Linus Jerksten snyggat till siffrorna något med ett läckert mål rätt upp i nätmaskorna bakom Leksandskeepern Isak Poshe.

Tobias Johansson, tränare Frölunda J20, om dagens match:
Jag är väldigt imponerad över Leksands disciplin och konsekvens och deras förmåga att spela snabbt. Jag är besviken på hur vi spelar slarvigt och inte följer våra riktilinjer inför matchen. Leksand fick alldeles för mycket målchanser pga. vårt naiva spel idag.

Ni funderade aldrig på att göra en förändring, exempelvis byta målvakt inför tredje perioden?
Det var inte hans fel idag, det var 18 andra spelare som skulle spelat bättre så nej. Victor var vår bästa spelare idag.

Ni möter Brynäs IF imorgon, hur laddar ni om efter dagens resultat?
Vi måste upp på hästen igen. Vi blev utspelade på hemmaplan så det är en perfekt möjlighet för oss att visa att det var en engångsföreteelse. Många spelare måste upp till bevis så det blir perfekt.

Matchen mot Brynäs IF startar 12:00 och sänds på svenskhockey.tv