Blek insats i Norrbotten
Publicerad: 2022-03-17
SHL
Frölunda HC:s tuffa svacka fortsätter.

Med två segrar på åtta senaste matcherna var det ett Frölunda HC som med en tung, resultatmässig svacka reste till Norrbotten för att ta sig an ett Luleå HF som jagar grundserieseger. Fokus sattes i inledningen på det defensiva spelet, att hålla Luleå borta från Matt Tomkins och målburen medan man sakta skulle växa sig in i perioden. Trots ett ganska stort puckövertag och mycket tid i anfallszon för hemmalaget så var det ändå Frölunda som, i och med två ramträffar, var närmast att gå till första pausvilan med ledning.

Radan Lenc stod för en av ramträffarna i den första perioden och bara ett par minuter in i den andra perioden så var tjecken ytterligare en ramträff ifrån ledningspuck, när ett direktskott i spel fem mot fyra så när hittade in. Med tre retliga ramträffar ifrån en ledningspuck skulle Luleå istället under mittenakten på riktigt ta tag om stafettpinnen, växa allt större och styra mer och mer över spelet.
I spel fem mot fyra spräckte Linus Omark nollan och med halva matchen nyligen passerad utökade Juhani Tyrväinen hemmalagets ledning till 2-0 med ett skott som styrdes in bakom Matt Tomkins via en Frölundaback – en ledning som skulle bli ointaglig.

Luleå kontrollerade tillställningen i den tredje, stängde matchen definitivt och fastställde slutresultatet 3-0 med dryga kvarten spelad – sjätte raka förlusten på bortaplan.

– Det är en alldeles för tam insats för att vi ska kunna tro att vi ska ta poäng här, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Man måste så klart ha rätt förväntningar när vi åker upp till Luleå, det är en tuff och hård match mot ett bra hemmalag. Men vi är väldigt ömtåliga och känsliga, klarar inte av motgångar. En del grejer är bra i dag och vi har några stolpträffar, men vi klarar inte av det när Luleå gör sina mål. Jag gillar inte alls vårt ¬tålamod, vi får ihop alldeles för få minuter som är bra, avslutade Roger.