Lasu har vänt förut
Publicerad: 2022-04-22
SHL
Att vända ett 1-3-underläge i ett slutspel är inte omöjligt. Fråga Nicklas Lasu, han har gjort det två gånger med Frölunda.

Frölunda ligger under i semifinalserien mot Luleå med 1-3 i matcher – ett snudd på omöjligt läge kanske någon tycker, men icke.
2015 vände Frölunda 1-3 mot Luleå i SM-kvartsfinalen och historien upprepade sig två år senare i samma omgång mot Skellefteå.
”Precis som då handlar det om att vi bara har fokus på morgondagens match, på första bytet, på första perioden”, säger Nicklas Lasu som var med både 2015 och 2017 och ser både likheter och skillnader mellan de serierna och den pågående:
”Mot Luleå tycker jag det har sett ut som 2015. Vi ser starkare och starkare ut, men måste få in pucken – det är små detaljer som kan få det att tippa över. Som matcherna har sett ut hittills har vi en stark tro. Mot Skellefteå var vi ju utspelade stundtals, men lyckades ändå vända”.
**Hur är det att spela den här typen av matcher? ** ”Skitkul och det är så vi måste tänka. Vi får inte bli tyngda av situationen utan ta ett byte i taget”.

Frölundas femte semifinal mot Luleå, borta, direktsänds i Cmore, 15.15 – streama via den här länken.

Peter Kymmer