Sommarhockeyskolan: Magistern
Publicerad: 2022-07-25
FHC
Joel Lundqvist är tydlig: sommarhockeyskolan som bär hans namn skall präglas av glädje, gemenskap och bra träning.

Kopplingen är ju uppenbar och den är inte helt oviktig i sammanhanget.
”Det är klart att det blir speciellt med en hockeyskola på Öckerö, jag bor ju på Hönö. Än mer så i sommar i och med att min egen son skall vara med”, säger Joel Lundqvist som tillsammans med tvillingbrorsan Henrik inte bara till namn symboliserar Sommarhockeyskolan:
”Att konkret få vara en del av skolan är bara positivt, något jag är stolt och glad över. Skolan är uppskattad bland barn och ledare och organisationen fungerar. Och det är ju extra skönt att vi den här sommaren är tillbaka i normalläge och slipper oro för pandemin”.

Som medarrangör till den populära sommarhockeyskolan är Joel Lundqvist delaktig såväl innan som efter de tre veckorna på Öckerö, men han poängterar att det finns andra som drar större lass.
”Göran Pegenius och Mikael Ström gör tillsammans med Skärgården ett fantastiskt jobb. Jag och Henrik är en del av det och den kombinationen gör att skolan fungerar så bra”, menar Joel Lundqvist och är tydlig med vad han vill att sommarhockeyskolan skall stå för:
”Ledorden är glädje, gemenskap och bra träning. Hockeyskolan är för alla och vi skall bjuda på en bra upplevelse såväl på som av isen. Det jag som person kan bidra med är inspiration och att hjälpa till att skapa drömmar”.
Att göra något konkret tillsammans med sin tvillingbror är också en stor motivationsfaktor.
”Han började med det här före mig, men klart vi drivit varandra. Skolan är ju en del av våra somrar även om vi inte är där samtidigt”.
Hur ser du på Sommarhockeyskolan i ett framtidsperspektiv?
”Skolan kommer absolut att leva kvar – vi får väl se i vilken form”.

Sommarhockeyskolan på Öckerö är ett samarrangemang mellan Joel och Henrik Lundqvist, Frölunda HC och Skärgårdens SK.

Peter Kymmer