Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar

Han har hittat hem

22 april 2015 13:10

–Det är fantastiskt kul att få hem en spelare med ett Frölundahjärta ända in i själen.

Att Roger Rönnberg är nöjd med att Patrik Carlsson kommer att representera Frölunda till hösten går inte att ta miste på. Patrik själv är lite omtumlad och medger att det känns lite konstigt att flytta hem.


Patrik Carlsson fick sin hockeyfostran i Kungälv och bytte till Frölunda inför hockeygymnasiet. Han var en av många gallergubbar som fick chansen i A-laget säsongen efter Frölundas senaste SM-Guld. Där spelade han bland annat tillsammans med Robin Figren och han har många bekantskaper i laget.

–Jag har spelat med Figren, Lasu, Anton Axelsson och Christoffer Persson i Frölunda. Jag känner Oscar Fantenberg och Elias Fälth sedan min tid i HV71 och Ryan Lasch lärde jag känna i Södertälje. Sedan var ju Joel med i A-laget när jag var där, säger Patrik.

Han ger ett sympatiskt intryck och är, som många hockeyspelare utanför isen, ganska lågmäld. Han har gjort en hockeyresa med stopp i Växjö, Leksand, Södertälje och Jönköping. Och när en förfrågan kom från Frölunda kändes det rätt att flytta hem, även om han erkänner att det känns lite konstigt:

–Givetvis känns det fantastiskt kul, Göteborg är ändå hemma. När jag fick reda på att Frölunda var intresserade, kändes det helt rätt att komma tillbaka. Allting känns jättebra och det ska bli väldigt roligt att få spela i Frölunda. Jag vet, av egen erfarenhet, att Frölunda är väldigt jobbiga att möta, de spelar en frejdig hockey, jobbar otroligt hårt, samtidigt som de spelar med puckkontroll. Det är väldigt roligt att se på och det ska bli inspirerande att få vara en del av detta.

Patrik har inte hunnit acklimatisera sig i staden ännu, även om det är hemma. Han var med landslaget och har precis hunnit komma tillbaka. Laget har semester fram till den fjärde maj och tiden fram till dess kommer till stor del handla om att flytta.

–Jag vet inte riktigt var jag hamnar, Christian Lechtaler håller på att lösa boendefrågan. Semestern kommer att gå åt till praktiska saker men jag vill verkligen vara med när nästa säsong kör igång. Jag vet att Frölunda tränar otroligt hårt och det finns alla möjligheter att fortsätta att utvecklas.

Precis som många andra hockeyspelare, kommer Patrik från en familj som är extremt hockeyintresserade. Nu blir det möjligt för dem att följa honom på närmare håll, även om de också tyckte att det kändes lite konstigt att han flyttar hem.

–Jag sade till dem att plocka fram alla Frölundaprylar. Även min syster är med och kollar på matcherna och nu blir det ju mycket närmare för dem att kolla matcherna, säger Patrik.

Han har inte lagt speciellt mycket tanke på tröjnummer men det troliga är att han fortsätter att spela i tröja nummer 72. Från början hade han nummer 27, första A-lagsmatchen i Frölunda hade han dock 26, men när det numret var upptaget i HV71 så vände han på siffrorna.

–Jag har pratat lite med Håkan Olofsson, materialförvaltaren, och det verkar som att det blir samma nummer som jag har haft de senaste säsongerna. Men det är inte det viktigaste, huvudsaken är att jag har kommit hem och det har väl alltid funnits i bakhuvudet att jag någon gång i framtiden skulle spela i Frölunda igen. Nu är det verklighet och det känns väldigt bra, om än fortfarande lite omtumlande.

Roger Rönnberg ser i Patrik Carlsson en allsidig spelare som väl passar in i ramen för Frölundas spel:

–Han är otroligt användbar i alla situationer, han har ett stort krigarhjärta, jobbar väldigt hårt men kan också bidra i det offensiva spelet. Han är en Frölundaspelare från början och det har alltid varit vår målsättning att kärntruppen i vårt lag ska vara göteborgare. Med Patrik få vi just det som vi vill ha.