CHL
Frölunda HC förlorade CHL-matchen borta mot Zürich med 2-4.

Frölunda HC:s CHL-resa på kontinenten fortsatte sent lördag kväll i Schweiz.
Coach Roger Rönnberg valde att spela samma manskap som besegrade tjeckiska Mlada Boleslav i torsdags, med ett undantag – Matt Tomkins vaktade kassen.
Matchinledningen i Zürichs Hallenstadion var knappast sprakande, men det tog sig och med drygt fem minuter spelade höjde Johan Sundström temperaturen ordentligt, läckert framspelad av Nicklas Lasu, 0-1.
Ett mål som fick fart på hemmalaget som tio minuter senare kvitterade i numerärt överläge (Simon Bodenmann).
Zürichs glädje blev kortvarig. Med två och en halv minut kvar av perioden dundrade Mattias Norlinder in 1-2 i spel fem mot fyra, passet stod förstås Ryan Lasch för.

Den andra perioden var chansfattig, men välspelad och präglades av längre anfall från Frölunda och finurligt anfallsspel av Zürich.
Matt Tomkins visade vid en handfull tillfällen att han blir en tillgång den här säsongen, inte minst i ett numerärt underläge i slutet av mellanakten.
Frölunda avslutade perioden i spel fem mot tre och var nära ett par tre gånger, men fick inte in pucken bakom Lukas Flüeler.

Det är detaljer som avgör hela matcher och hade Frölunda utnyttjat det fem mot tre-läge som följde med in i tredje hade den här matchen slutat annorlunda.
Istället för 1-3 blev det 2-2 (Ryan Hayes) tidigt och 3-2 (Marcus Krüger) drygt två minuter senare med Stefan Elliott i utvisningsbåset och Jan Mursak skickad av banan (spearing och 5+matchstraff).
Utjämningsoffensiven under tredje aktens andra halva stördes av utvisningar och istället för 3-3 skickade Justin Sigrist in 2-4 i tom kasse med 23 sekunder kvar av matchen.

CHL matchar vidare redan i nästa vecka: Frölunda möter Boleslav (torsdag) och Zürich (lördag) i Frölundaborg.