"Kul att vara tillbaka"
Publicerad: 2021-09-01
CHL
Mats Rosseli Olsen blickar fram mot CHL-spel.

Två av sex gruppspelsomgångar är spelade i Champions Hockey League och efter dubbla bortamatcher (4-1-seger mot BK Mladá Boleslav, 4-2-förlust mot ZSC Lions Zürich) är det äntligen dags för Frölunda HC:s första hemmamatcher för säsongen. Mladá Boleslav besöker Frölundaborg på torsdag, följt av Zürich på lördag.

Mats Rosseli Olsen saknades under Frölundas inledande två omgångar, han var då hemma i Oslo för OS-kvalspel med det norska landslaget.
– Det är kul att vara tillbaka igen. Lite annorlunda som säsonguppstart att bryta uppladdningen här och försöka toppa formen för så viktiga matcher redan under första månaden för säsongen, sade Mats.

Norge inledde med seger mot Sydkorea och Slovenien, men föll på mållinjen efter förlust mot Danmark i matchen om gruppsegern och en OS-plats i Beijing 2022.
– OS är ju bara vart fjärde år och vi hade kanske egentligen inte behövt kvala, men klart att det blir en speciell höst med annorlunda start, som tyvärr slutade på ett tråkigt sätt för oss. Jag hoppas kunna samla lite ny energi nu! Det är kul att vara tillbaka med laget och det innebär extra glädje för mig.

När Frölunda gästade Mladá Boleslav i Tjeckien förra veckan så vann man på ett ganska komfortabelt vis där segersiffrorna mycket väl kunde varit större. Lördagsmatchen mot Zürich var en desto tuffare kamp, där man tappade ledning till förlust i den tredje perioden.
– Vi ser fram emot matcherna som kommer, ska försöka spela två bra sådana den här veckan. Vi skapade för få målchanser mot Zürich och hade för svagt tryck mot deras mål. Båda matcherna gjorde vi bra defensivt, men vi behöver vara lite mer noggranna och hårdare framför offensiv målbur. Det är tidigt på säsongen, vi blir bättre hela tiden och försöker ta nya steg framåt den här veckan, avslutade Mats.

Både torsdagsmatchen mot BK Mladá Boleslav (kl 18:05) och lördagsmatchen mot ZSC Lions Zürich (kl 14:05) går att se i SVT och på svtplay.se. Till CHL-matcherna i Frölundaborg har vi i dagsläget endast möjlighet att släppa in säsongskortsinnehavare och kommer, som läget är nu, tyvärr inte släppa några singelbiljetter.

Kommande matcher

Torsdag 2/9, kl 18:05, CHL, Frölunda HC - BK Mladá Boleslav,
Lördag 4/9, kl 14:05, CHL, Frölunda HC - ZSC Lions Zürich,
Lördag 11/9, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF,
Torsdag 16/9, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 18/9, kl 18:00, Frölunda HC – Luleå HF.

Efraim Larsson