Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar

Andra raka i Leksand

9 december 2021 21:34

Frölunda vann en böljande bortamatch mot Leksand med 4-2.


Bara två dagar efter den första CHL-kvartsfinalen var Frölunda tillbaka i Tegera arena.
Leksand, så klart, på andra sidan igen och det var hemmalaget som inledde den här SHL-matchen piggast.
Utan att egentligen få ut något av det spelövertaget.
”Vi håller dom på utsidan och är noggranna i vårt försvarsspel”, säger Joel Lundqvist i Cmore.
För det var ju så att Leksand hade mer puck och mer zontid, men det var Frölunda som skapade de hetaste chanserna och också tog ledningen i matchen – firma Lundqvist/Lasch i numerärt överläge.
En Frölunda-utvisning kort efter 0-1-målet förändrade ingenting och med knappt fem minuter kvar av den första perioden stal Michael Spacek ännu en slarvig Leksandspassning i mittzon, lämnade över till Patrik Carlsson som elegant skottfintade, knackade bakåt och smack – 0-2, Spacek.
”Vi gör en helt okej period tycker jag och när dom tappar puck är det läge för oss att ställa om”, menar 0-1-målskytten Joel Lundqvist.

Tidigt i den andra perioden fick Frölunda ett mycket bra läge att i princip stänga den här matchen. Leksands Justin Kloos åkte ut 2+2 minuter, men det blev ingen utdelning trots rätt många skott mot Kasimir Kaskisu, de flesta från Elmer Söderbloms klubba.
Istället en reducering efter Frölunda-slarv i egen zon och 22 sekunder efter det målet låg pucken i Leksands mål igen – bortdömt efter videogranskning.
Hemmalaget fick energi av den där ettan på jumbotronen och tog sig mer och mer tid i bortalagets zon.
Frölunda svarade som i första perioden. Stal en passning bakom mål i offensiv zon, Michael Spacek, och pucken i mål, Patrik Carlsson - duktigt hjälpt av en styrning på en Leksands-skridsko eller möjligen -klubba.
”Det är en jämn period som pendlar fram och tillbaka. Vi spelar bra runt kassen och det skall vi fortsätta med”, säger Patrik Carlsson.

Det blev ställningskrig i den sista akten. Ett hemmalag som ville väldigt mycket och ett bortalag som koncentrerade sig på defensiven och de tog de chanser som bjöds.
Och så såg det ut innan dödläget bröts halvvägs till slutsignal. Simon Edvinsson utvisad och Matt Caito piskade i det numerära överläget in 2-3 från blå.
Vem som helst förstår ju vad en reducering gör för ett lag inför hemmapublik och energin i Tegera arena var det inget fel på, men några fler puckar ramlade inte in bakom en tät Niklas Rubin.
Nicklas Lasu stängde matchen definitivt med en lyftning bakom egen förlängd mållinje som letade sig hela vägen ner till Leksands övergivna målbur.
”Klart jag siktade, men jag blev lite chockad att den gick in med den bågen”, förklarar Nicklas Lasu som sammanfattar de två segermatcherna mot Leksands så här:
”Vi gör två bra matcher och är nöjda. Vi tar med oss mycket positivt härifrån och det var skönt att ta en trepoängare igen”.

Frölunda matchar på lördag igen, mot Brynäs i Scandinavium och i specialdesignade tröjor inspirerade av teckning från barnen på Drottning Silvias barnsjukhus – köp biljett via den här länken.

Frölundas lag
Målvakt:

Niklas Rubin (Matt Tomkins).

Backar:
Simon Edvinsson, Christian Folin.
Anders Grönlund, Stefan Elliott.
Jens Olsson, Filip Johansson.
Viktor Ekbom.

Forwards:
Karl Henriksson, Joel Lundqvist, Jan Mursak.
Elmer Söderblom, Johan Sundström, Theodor Niederbach.
Patrik Carlsson, Michael Spacek, Max Friberg.
Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu, Ryan Lasch.
Linus Nässén.