Frölunda föll hemma mot Skellefteå
Publicerad: 2022-11-05
Veckans sista match slutade i förlust hemma mot Skellefteå, 1-4.

Frölunda HC tog emot Skellefteå i veckans sista match. Det var det andra mötet mellan lagen för säsongen 22/23 där den första matchen slutade 5-2 till Frölunda på bortais. Idag blev slutsiffrorna 4-1 till gästande Skellefteå.

Första perioden innehöll chanser åt båda håll då bland annat Frölundas Jacob Nilsson fick några fina lägen i powerplay men det var Skellefteå som kunde göra både 1-0 och 2-0 innan de första tjugo minuterna var spelade. Första målet i spel fyra mot fem genom Jonathan Pudas och det andra drygt tre minuter senare via Andreas Wingerli. Tredje målet kom i den andra perioden efter att Oscar Möller hamnat fri med Lasse Johansson. Möller satte dit pucken och efter fyrtio minuter var ställningen 3-0 till gästerna.

Tredje perioden inledde Frölunda i Powerplay och var nära att reducera men pucken ville inte in. Hemmalaget tryckte på under den sista perioden i hopp om att jämna ut siffrorna och med sju minuter kvar av matchen kom äntligen reduceringen. I spel fem mot fyra kunde Max skicka in Frölundas första mål för kvällen. Max mål blev också Frölundas enda, Skellefteå skickade in 4-1 i tom kasse och där var matchen slut.

– Jag tycker killarna jobbar hårt men vi jobbar i frustration. Vi ger över initiativet och kommandot till motståndarna, säger Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen.

Han tillägger:
– Jag är inte riktigt nöjd med rollerna i laget och det är något vi behöver kolla på under uppehållet.

Den 26 november spelar Frölunda en match till förmån för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Under matchen bär spelarna specialdesignade tröjor med inspiration från teckningar gjorda av barnen på sjukhuset. Tröjorna som spelarna bär går att auktionera hem från kl 18.00 och pågår fram till den 20 november. Du hittar auktionen HÄR.

Kommande herrmatcher:

CHL, Åttondelsfinal 1:2 | 2022.11.15, 18:05 | Frölunda HC - Straubing Tigers (TYS) (Biljetter),
SHL | 2022.11.19, 18:00 | Leksands IF - Frölunda HC.
CHL, Åttondelsfinal 2:2 | 2022.11.22, 19:30 | Straubing Tigers (TYS) - Frölunda HC

Frölunda HC - Skellefteå 1-4 (0-2,)(0-1)(1-1)
Åskådare: 9 741
0-1 (10:00) | Jonathan Pudas (Andreas Wingerli, Filip Sandberg)
0-2 (12:42) | Andreas Wingerli (Tom Kühnhackl, Elias Salomonsson)
0-3 (36:25) | Oscar Möller (Pär Lindholm)
1-3 (53:02) | Max Friberg (Filip Johansson, Jacob Nilsson) PP1
1-4 (59:39) | Oscar Möller