Seger i Leksand med Loui i laget
Publicerad: 2022-11-19
Frölunda vann med 2-1 i Leksand.

SHL startade upp igen efter landslagsuppehållet och för Frölunda innebar första matchen ett bortamöte i Leksand. Stärkta av Loui Eriksson och Andreas Borgman i laget samt 4-0 hemma mot Straubing i tisdags kunde Frölunda säkra en 2-1-seger och ta med tre poäng hem till Göteborg.

Det var Frölunda som inledde starkast och kunde också göra matchens första mål. Efter fint förarbete av Filip Johansson och Petteri Lindbohm kunde Max Friberg prickskjuta in 1-0 till Frölunda i den första periodens sista minuter.
– Jag har sett hur backarna agerar, dom brukar dra på slagskott så jag tänkte att jag gör samma, sa Max Friberg i C More efter den första perioden.

Den andra perioden bjöd på tuffare spel med chanser åt båda håll, men inga mål. Lasse Johansson visade upp fint målvaktsspel vid flera tillfällen och ställningen 1-0 till Frölunda stod sig till period tre.

Sista perioden blev den med flest mål ikväll. Jan Mursak utökade Frölundas ledningen till 2-0 och kort därefter kunde Leksand spräcka Lasse Johanssons nolla via Camper Carter. Leksands reducering till 1-2 stod sig sedan matchen ut trots mycket dramatik och tufft spel i matchens sista minuter.

– Det var inte en lätt match, men vi klarade det bra ikväll. Det är en bra match att bygga vidare på, säger Jan Mursak efter matchen.

Kommande herrmatcher.
CHL, Åttondelsfinal 2:2 | 2022.11.22, 19:30 | Straubing Tigers (TYS) - Frölunda HC,
SHL | 2022.11.24, 19:00 | Örebro HK - Frölunda HC,
SHL | 2022.11.26, 15:15 | Frölunda HC - Linköping HC. Biljetter till matchen köper du här.