Publicerad: 2021-10-16
SHL
Frölunda HC studsade tillbaka direkt och vann bortamatchen mot Linköping, 4-1.

Ja, men varför ändra ett bra koncept från en dag till en annan.
Energin från torsdagens hemmamatch mot Rögle fanns definitivt med till Linköping och det Roger Rönnberg ville ha inför fick han definitivt i den första perioden.
Frölunda tog kommandot i direkt mot ett Klas Östman-coachat Linköping och borde nog gått till pausvila med ett mål upp, men så blev det inte, trots en del fina chanser – Ryan Lasch med den allra hetaste.
I ärlighetens namn var inte Linköping helt ofarligt vid de tillfällen de testade Niklas Rubin, men perioden på poäng till Frölunda.
”Vi pratade om att bygga vidare från torsdagen och jag tycker vi kommer ut med bra energi”, säger Christian Folin.

Den andra perioden dominerades inte på något sätt av Linköping, hemmalaget mer kontrollerade den med en disciplinerad defensiv och tog vara på de tillfällen som bjöds, som vid 1-0.
Frölunda tryckte på djupt i offensiv zon efter ett numerärt överläge och missbedömde totalt en förlupen puck över tre linjer. Istället för byte och kontroll - Stefan Elliott fastnade i båsdörren - blev det fritt fram och Jesper Pettersson lirkade helt fri in ledningsmålet mellan Niklas Rubins ben.
Hemmalagets ledning stod sig in i andra paus trots ett numerärt överläge till för Frölunda.
”Vi har bra lägen, men måste skapa lite mer kaos. Och så skvätter vi med pucken lite för mycket”, menar Nicklas Lasu.

Linköping gnuggade på enligt matchplan och hade kontroll långt in i den tredje perioden, men åtta sekunder mitt i den förändrade förutsättningarna totalt.
I en snabb spelvändning lirkade Ryan Lasch fram pucken till en bortglömd Simon Edvinsson som tryckte in 1-1 bakom Marcus Högström efter 9.51.
9.59 stod det 1-2 på jumbotronen – Max Friberg, fint framspelad av Filip Johansson och Jens Olsson.
Hemmalaget försökte under sista halvan av den tredje perioden, men hittade ingenting bakom en tät Niklas Rubin.
Filip Johansson däremot lyfte in trean i tom bur med en och fyrtio kvar av matchen och Max Friberg fastställde slutresultatet, 1-4, 17 sekunder senare.
”Vi får in förstapucken och efter det sätter vi våra lägen. Vi behåller tålamodet och stressar inte”, förklarar Simon Edvinsson vändningen.

Frölunda matcher igen på tisdag, mot Timrå i Scandinavium (19.00) – biljetter går att köpa via den här länken.