Tålamod gav tre nya poäng
Publicerad: 2020-01-18
FHC20
Frölunda J20 som inlett TopTio spelet på bästa sättet med tre raka fullpoängare och en förstaplats i tabellen ställdes mot Djurgården IF på lördagen.

GÖTEBORG Den första perioden var en jämn kamp om varje yta på isen och inga direkt klara lägen uppstod utan de få som kom tog målvakterna i båda lägren hand om.

Målen kom istället i de efterföljande två perioderna där Frölunda tog ledningen genom Isac Andersson som snärtade upp pucken i nätmaskorna bakom Djurgårdskeepern Kilefors-Petersson.
Därefter fortsatte spelet bölja fram och tillbaka likt den första perioden och även om Djurgården lyckades kvittera under andra halvan av perioden kändes det som att Frölunda J20 kontrollerade matchbilden.

Det dröjde sedan till den 16e matchminuten där Frölundas Philip Granath i en spelvändning drog upp farten och med ett välriktat slagskott sköt pucken ribba in och 2-1 var ett faktum. Djurgården jagade kvittering och gick hårt åt hemmalaget med en man mer på isen men ett uppoffrande spel och bra målvaktsspel från Hannes Kollén samt ytterligare ett mål av Isac Andersson som innebar 3-1, i öppen målbur säkrade tre nya poäng.

Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda J20 var nöjd med sitt manskap och hur man visade tålamod genom 60 minuter.
Det var en skön seger med tre nya poäng men jag är framför allt nöjd med sättet vi spelar på. Vi var disciplinerade och tålmodiga, väntade ut en riktigt bra motståndare i Djurgården utan att bli passiva och höll oss till det spelet vi sa att vi skulle spela säger Tobias.

För oss som följt J20 laget under hösten och inledningen av Toptio spelet verkar just tålamod varit ett av ledorden vilket även Tobias håller med om.
Ja, ett tålamod på två olika sätt skulle jag säga. I höstas hade vi tålamod med vårt offensiva spel där spelarna fick känna på att spela med hög risk vilket gjorde att matchbilden såg ut som den gjorde och nu har vi ett tålamod i en striktare Gameplan där vi lägger vikt på att vara konsekventa i vårt spel.

Fyra matcher och fyra segrar hittills Tobias, hur är din känsla såhär långt?
Min känsla är jättebra, framför allt i sättet hur vi vinner våra matcher. Vi fortsätter göra mål framåt, vi är bättre i spelet utan puck och precis som vi var inne på - tålamod och disciplin.

Ni möter Örebro imorgon, ett lag ni känner väl efter flertalet möten både under försäsong och under höstens spel.
Vi har bara tagit fyra av nio poäng mot dom under hösten men vi kommer att spela framåtlutade och gå för det även i morgon säger en segerviss Tobias avslutningsvis.

Frölunda HC – Djurgården IF 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Skott: 25-30