En poäng i Oskarshamn
Publicerad: 2022-09-29
Frölunda faller efter förlängning i Oskarshamn.

När Frölunda åkte till Oskarshamn för omgång fem i SHL var det mållöst i 17 minuter innan hemmalaget Oskarshamn kunde inleda målskyttet i ett powerplay genom Blaine Byron. Frölunda kvitterade till 1-1 genom Filip Johansson med sju sekunder kvar av första perioden och det var lika efter en period i Be-Ge Hockey Center.

Den andra perioden inleddes med chanser åt båda håll men det var Frölunda som inledde starkast då Anthony Greco kunde göra 2-1 efter en fin passning av Liam Dower Nilsson.
– Dower gav mig en bra pass och jag fokuserade bara på att sätta dit pucken, sa Anthony Greco till C-more efter andra perioden.
Kort därefter kunde Oskarshamn göra 2-2 (Emil Lilleberg) och 3-2 (Blaine Byron) och efter två spelade perioder ledde Oskarshamn med 3-2.

Tredje perioden inleddes mållöst från båda lagen fram till att Frölunda kunde göra 3-3 och 4-3 via Tom Nilsson och Joel Lundqvist med bara 26 sekunders mellanrum. Med drygt en minut kvar kunde dock Oskarshamn kvittera till 4-4 och tvingade därmed matchen till förlängning där hemmalaget drog det längsta strået och vann med 5-4.
– Tungt att tappa två poäng såklart. Vi driver matchen och känslan var att vi skulle svänga runt men det kom för sent, säger Joel Lundqvist till C More efter matchen.

På lördag är det Kaptenernas kväll i Scandinavium då vi hyllar alla Frölundas kaptener genom tiderna. Motståndet står Leksand för och biljetter till matchen hittar du: https://www.frolundahockey.com/biljetter-shl.