Frederiktigt skön seger
Publicerad: 2022-09-27
FHC Herr
Frölunda HC vände underläge till seger, 3-1, hemma mot Växjö Lakers.

När Frölunda HC tog emot Växjö Lakers i Scandinavium var Jere Innala en stolpträff ifrån att ge hemmalaget ledningen redan i matchens öppningsminut. Kedjan med Innala, Patrik Carlsson och Ryan Lasch var pigga inledningsvis och nosade ett par gånger kring målburen bakom Växjökeepern Adam Åhman. Nätkänning fick också de rödklädda när Max Friberg framför kassen brottade in en puck i mål, men efter videogranskning dömdes målet bort på grund av målvaktsinterference och 0-0 på tavlan stod sig.

Det bortdömda målet gav Frölunda ett litet energitillskott som trummade på för att göra ett godkänt ledningsmål, men istället gav en felpass i mittzon fri gata för Växjös Lukas Bengtsson, som kunde avancera in i anfallszon och knäppa in 1-0 till gästerna förbi Frederik Dichow - Frölundas danska målvakt som denna kväll gjorde sin första SHL-start.

I den andra perioden hittade Frölunda en högre växel, skapade omgående chanser framåt och kunde drygt två minuter in i perioden kvittera till 1-1 efter att Ryan Lasch passat Patrik Carlsson, som ifrån slottet rakade in ett direktskott.
Hemmalaget bosatte sig alltmer i anfallszon och radade upp den vassare chansen efter den andra. I efterdyningarna av ett numerärt överläge kom också utdelningen. Nicklas Lasu passade diagonalt tvärsöver anfallszon till Filip Johansson, som ifrån den vänstra tekningscirkeln pricksköt in 2-1 i främre kryss.

Andra raka hemmasegern

Frölunda hade inga större problem att städa av den tredje perioden, som var ganska så tillknäppt. Under långa stunder av den tredje perioden bodde Frölunda i anfallszon, utan att kanske skapa några mängder av farliga målchanser, men man fick åtminstone tiden att gå med kontroll på läget.
När drygt tre minuter återstod av matchen så stängde nyförvärvet Anthony Greco tillställningen med sitt förstamål i Frölundatröjan. Amerikanen störtade fram mot mål, fick ett blockerat backskott serverat framför sig och kunde fastställa slutresultatet 3-1 bakom Adam Åhman.

– Vi gjorde en bra match, jag är glad över att vi kunde kontrollera tredjeperioden på det sätt vi gjorde och att vi fortsatte spela anfallshockey trots att vi ledde, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

– Jag är jätteglad för att Dichow fick en seger i sin första match. Han växte ju längre matchen gick och började mer och mer se ut som han sett ut på i princip varje träning - stor, lugn och säker.

På torsdag gästar vi IK Oskarshamn innan vi på lördag ska hylla föreningens samtliga kaptener genom tiderna i och med Kaptenernas Kväll. Ceremonin börjar 17:30 och biljetter till ceremoni + match hittar du via den här länken.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.09.29, 19:00 | IK Oskarshamn - Frölunda HC,
SHL | 2022.10.01, 18:00 | [KAPTENERNAS KVÄLL] Frölunda HC - Leksands IF (Biljetter),
CHL | 2022.10.04, 20:35 | Grenoble - Frölunda HC.

Frölunda HC - Växjö Lakers 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) Skott: 31-28 (14-13, 11-8, 5-7)
PIM: 4-4 (2-0, 2-2, 0-2)
Åskådare: 8 656

0-1 (09:42) | Lukas Bengtsson (utan assist)

1-1 (22:11) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Jere Innala)
2-1 (36:09) | Filip Johansson (Nicklas Lasu, Jan Muršak)

3-1 (56:48) | Anthony Greco (Jere Innala, Christian Folin)