Liten roadtrip
Publicerad: 2020-12-14
SHL
Frölunda drar till Stockholm och Örebro, med Karl Henriksson på bussen.

Egentligen en matchfri vecka, men ingenting är ju sig riktigt lik den här säsongen. Två flyttade matcher klämdes in och den första redan på tisdagen, mot Djurgården på Hovet – den andra på torsdag mot Örebro i Behrn arena.
Frölunda tränade i Frölundaborg på måndagsförmiddagen och åkte mot Stockholm efter lunch, Karl Henriksson var med på bussen.
– Kul att vara tillbaka och skönt att få komma igång direkt, säger 19-åringen som för en dryg vecka sedan testades positivt för covid-19 och på grund av det blev struken ur den JVM-trupp som under måndagen landade i Edmonton, Kanada:
– Jag försöker inte tänka så mycket på det där. Det är bara att respektera reglerna och fokusera på Frölunda. Det skall bli kul att få spela match igen.

Frölunda och Djurgården har redan mötts två gånger den här säsongen, en vinst borta var. Karl Henriksson har inte glömt någon av matcherna.
– Jag kommer ihåg förlusten hemma och hur bra vi spelade när vi vann i Stockholm. Vi vill upp i den nivån och det är bara att gå ut och köra.
Joel Mustonen, Joel Lundqvist och Jonathan Sigalet åkte inte med till Stockholm. Det gjorde inte heller Theodor Lennström som lämnat Frölunda för spel i NHL och Edmonton Oilers.

Frölundas bortamatch mot Djurgården på tisdagen direktsänds i Cmore – streama via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer